KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest) 2018.02.20 11:55 Frissítve: 2018.02.20 15:39

Téli olimpia: Shaolin és Shaoang továbbjutott, Knoch kiesett

Knoch Viktor a 4. helyen végzett futamában a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának selejtezőjében a pjongcsangi téli olimpián, ezzel kiesett. Ugyanakkor Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az első helyen jutott tovább a futamából.

 

Liu Shaoang (a képen balra) és Liu Shaolin Sándor is tanárian versenyzett (Fotó: AFP)

 

Liu Shaolin Sándor ellenfele a nyolcadik futamban a kínai Han Tien-jü, az orosz Szemjon Jelisztratov és az amerikai John-Henry Krueger volt. Kőkemény mezőny.

Shaolin tanárian versenyzett. A rajt után megszerezte a vezető pozíciót, és olyan nagy tempót diktált, hogy a riválisai nem tudták megelőzni, első helyen kvalifikálta magát a következő szakaszba.

„Az volt a cél, hogy élre rajtoljak, ez sikerült. Jó erőben, jó formában vagyok, de itt a mentális állapot is sokat számít, jó döntéseket kell hozni és jókor, legutóbb nekem ez nem sikerült, de ezt el kell felejteni" – értékelt a 22 éves Liu Shaolin utalva az 1500 méter elrontott döntőjére, amikor kizárták, s végül nyolcadik lett. 

A hatodik futamban Liu Shaoang ellenfele a hatodik futamban a japán Szakazume Rjoszuke, az orosz Pavel Szitnyikov és a kazah Abzal Azsgalijev volt.

A magyar versenyző rögtön az élre állt a rajt után, és ezt a pozíciót már nem is adta át senkinek. A kulcspillanatban jól és szabályosan zárta az íveket, lényegében simán szerezte meg a győzelmet.

„A rajtom még nem olyan jó, de igyekeztem jól elkapni. Mentálisan nehéz nekem ez az olimpia, de az előfutamból csak a továbbjutás lehetett a cél” – értékelt Shaoang.

A harmadik futamban Knoch ellenfele a holland Dylan Hoogerwerf, a dél-koreai Szo Ji Ra és a francia Sébastien Lepape volt.

Knoch jól rajtolt, vezetett fél távig, majd a dél-koreai megelőzte. Az utolsó kört így is a második, továbbjutást jelentő helyen kezdte meg, ám az utolsó kanyar előtt elcsúszott, így már nem volt esélye a negyeddöntőre, kiesett.

„Csak magamra haragudhatok, ezt én szúrtam el. Arra gyanakszom, hogy leért a korim, de ezt vissza kell néznem. Így a váltóban frissebb leszek csütörtökön, de nyilván szerettem volna továbbjutni” – mondta Knoch a Nemzeti Sport tudósítójának.

A negyeddöntőt, az elődöntőt és a döntőt csütörtökön rendezik meg.

2020.12.01 20:54:23

Téli sportok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A hüttéket persze az idén el kell kerülni. A korai kőkorszakból származó, sílécet használó embereket megjelenítő barlang-, illetve sziklarajzokon sem látni forraltborozó figurákat.

2020.10.16 10:14:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Liu Shaolin Sándor: Kiváló formában voltam a pozitív teszt előtt, jól mentek az edzések, szeretnék ismét olyan állapotban lenni.

2020.09.21 09:35:42

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Jászapáti Petra short trackes létére három aranyat nyert a pályakerékpáros ob-n – és levonta a tanulságokat is.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.