Gy. F. 2022.02.18 13:54 Frissítve: 2022.02.18 16:48

Téli olimpia: Bánhidi Ákos örül, hogy nem kerültek diliházba

A Gyakorló Jégcsarnokban a nyilvános köszöntést sajtótájékoztató követte, amelyen részt vett a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, a szakmai stáb és sportvezetők is.

 

A szurkolók is köszöntötték a hazatérő csapatot (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Miután kiélvezték a szurkolók, érdeklődők szeretetét, rövid pályás gyorskorcsolyázóink és a szakmai stáb tagjai a sajtó elé álltak – pontosabban ültek –, hogy válaszoljanak a kérdésekre, illetve elmeséljék élményeiket. Ha már Ferihegyen utolsóként láttuk meg Bánhidi Ákos edző-menedzsert, a médiaszobában elsőként foglalt helyet. Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke is az asztalhoz ült – eközben a sportolók még javában kiszolgálták a rajongókat.

A MOB vezetője hangsúlyozta, eddig nem volt természetes, hogy érmekkel számoljunk a téli olimpiákon, de a short track-válogatottnak köszönhetően ez megváltozott. A pjongcsangi 15 után Pekingben 20 olimpiai pontot szerzett csapatunk, Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnökének elmondása szerint ezzel top hatban vagyunk a világon. Azt előrevetítette, hogy a következő ötkarikás játékokon nem nő majd folyamatosan a pontjaink száma, de ez nem is lehet elvárás, mert nálunk nagyobb korcsolyázónemzeteknek sem sikerülne.

A rajongók sorban álltak aláírásokért (Fotó: Tumbász Hédi)

Telegdi Attila, a gyorsasági szakág irányítója itthonról koordinálta a csapatot, kollégáival igyekezett csatasorba állítani a koronavírusból felépülő Liu Shaoangot és Varnyú Alexet, ami jól sikerült.

Csang Csing Lina edző elégedett a munkával, amit elvégeztek a nagy nyomás alatt, és megfeleltek az előzetes terveiknek. Reményei szerint négy év múlva Milánóból újabb aranyérmet tudnak szállítani hazánknak.

A dél-koreai edző, Dzse Szu Csun után Bánhidi Ákos kapott szót, aki kiemelte, hogy rengeteg nehézséggel kellett szembenézni, amelyek közül a koronavírus, a láthatatlan ellenség volt a legnagyobb. Örül, hogy nem tépték szét egymást a kollégákkal és nem kerültek diliházba, emellett külön megdicsérte azokat a korcsolyázókat, akik bár nem utaztak Pekingbe, az első hívó szóra a társaik segítségére siettek. Mire Bánhidi befejezte mondandóját, megérkeztek a főszereplők, akikkel Kósa Lajos javaslatára gyorsan helyet is cseréltek a főasztalnál ülők.

Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos (Fotó: Tumbász Hédi)

Liu Shaoang ismét elmondta, hogy amikor felkelt, tudta, aznap olimpiai bajnok lesz – bízunk benne, hogy még sokszor ébred így! Jászapáti Petra is elégedetten értékelte a szereplését, míg Nógrádi Bencének nagy motivációt adott, hogy klasszis társakkal versenyezhetett együtt. Kónya Zsófia szerencsére nem hagyta abba az élsportot, kitartásának gyümölcse az olimpiai bronzérem. A motivációhiánnyal küzdőknek azt üzente, pihenjék ki a nehéz időszakot, tűzzenek ki új célt, és küzdjenek érte.

Liu Shaolin Sándornak nehéz volt megélnie, hogy elvették az olimpiai aranyérmét, és reméli, Milánóban már nem lesz olyan kérdőjeles szituáció, ami azt eredményezné, hogy bármelyik futam kizárással dőljön el. Krueger John-Henry négy éve is szerzett már érmet, csak akkor még amerikai színekben, de nagyon örül annak, hogy ezúttal a magyar válogatottal, a vegyes váltóval is dobogóra léphetett.

(Fotó: Tumbász Hédi)

ÍGY TELT A PEKINGI HŐSÖK DÉLELŐTTJE A HAZAÉRKEZÉS UTÁN!

 

2022.08.08 21:25:24

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Shaolin és Shaoang a legjobb akar lenni.

 

2022.07.15 00:48:46

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az MOKSZ elnöke szerint nem volt olyan opció, hogy a sikeredző Magyarországon maradjon.

2022.07.13 23:20:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A sportszeretők megérdemelnék a tájékoztatást…

2022.07.10 19:44:28

Téli sportok B. D. K.

A 23 éves sportolónő a felnőtteknél igazán nagy karriert már nem tudott befutni.

2022.05.24 14:42:00

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Szende Andor tizenkét évig tartotta a helyből magasugrás rekordját, kiváló rugói jól kamatoztak a jégen.