Téli olimpia: Peking új korszakot nyit a téli sportok számára – Bach

Vágólapra másolva!
2022.02.03. 08:34
null
Bach elégedett (Fotó: AFP)
A pekingi olimpia biztonságos és kitűnő lesz, miközben új korszakot nyit globálisan a téli sportok számára – jelentette ki az MTI beszámolója szerint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke csütörtökön, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt.

„A szervezőbizottság kiváló munkájának köszönhetően minden a helyére került a biztonságos és kiváló téli olimpia megrendezéséért” – fogalmazott Bach a NOB ülésén. Hozzátette: a mostani játékokkal új korszak kezdődik a téli sportok számára.

Hszi Csin-ping kínai elnök videóüzenetében hangsúlyozta, hogy a világ most Kínára figyel, és az ország készen áll a rendezésre.

„A legjobb módon mindent megteszünk, hogy modern, biztonságos és nagyszerű olimpiát adjunk a világnak” – fogalmazott.

Peking az első város, amely nyári (2008) és téli olimpiának (2022) ad otthont.

„A 2008-as »Egy világ-egy álom« szlogentől a 2022-es »Együtt a közös jövőért« szlogenig Kína aktívan és következetesen vesz részt az ötkarikás mozgalomban, és kitart az olimpiai szellem mellett” – mondta Hszi.

A kínai szervezőknek a koronavírus-járvány miatt speciális feladatokat is el kell végezniük, nem elegendő a közbiztonságra figyelni, hanem egészségügyi szempontokat is figyelembe kell venniük. Különleges és szigorú, úgynevezett zárt buborékrendszert alakítottak ki hetekkel a játékok előtt, amely egészen a paralimpia végig, március közepéig fennáll.

Ehhez nemcsak a napi PCR-tesztelések tartoznak hozzá, hanem az is, hogy aki bekerül a buborékrendszerbe – mert előtte több napon át negatív Covid-teszteket produkált –, csak állandó felügyelet alatt mozoghat, és nem érintkezhet buborékon kívüliekkel.

A játékokon nem lehetnek nézők sem, csak meghívott vendégek.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik