Téli olimpia: a magyarok közül csak Liu Shaoang jutott elődöntőbe 500-on

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 12:14
null
Liu Shaoang bejutott az elődöntőbe 500 méteren (Fotó: Árvai Károly)
Krueger John-Henry, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is harcba szállt a rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó egyéniben kiosztandó érmeiért a pekingi téli olimpián, azonban csak egyikük, Liu Shaoang maradt versenyben 500 méteren. Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry a negyeddöntőben búcsúzott.

 

Liu Shaolin Sándor a 2. futamban csak a 4-es pozícióból indult, a kínai Vu Ta-csing, az olasz Pietro Sighel, a lett Roberts Krüzbergs és a francia Sébastien Lepape ellen lépett jégre. A rajt után a magyar versenyző azonnal feljött a harmadik helyre, és az utolsó kanyarig ott is maradt. Ott megpróbálta megelőzni az olasz Sighelt, de megbillent, a negyedik helyre csúszott vissza, és búcsúzott a további küzdelmektől.

A 3. futamban a 2-es rajthelyről indulhatott Krueger John-Henry, aki az orosz Konsztantyin Ivlijevvel, a belga Stijn Desmettel, a kazah Abzal Azsgalijevvel és a koreai Hvang De Honnal került egy ötösbe. Krueger sajnos rosszul rajtolt, azonnal visszacsúszott előbb a harmadik, majd a negyedik helyre, s a végén utolsó lett, így ő is kiesett.

A 4. negyeddöntőben Liu Shaoang volt érdekelt, aki a 3-as pozícióból rajtolhatott két kanadai, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles, az izraeli Vladiszlav Bikanov és az amerikai Ryan Pivirotto társaságában. Ő a rajt után tartotta a harmadik helyét a két kanadai mögött, majd miután Pierre-Gilles elszállt egy kanyarban, fel tudott zárkózni Duboisra, majd könnyedén el is ment mellette, így futamgyőztesként jutott be az elődöntőbe.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik