Sportrádió: Még ma is megkönnyezem, ha megnézem – Eddie, a Sas

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.01.30. 18:21
Eddie Edwards, vagy közismertebb nevén Eddie, a Sas az 1988-as téli olimpia síugróversenyének közönségkedvence volt. Most exkluzív interjúban mesélt a Sportrádiónak arról, hogy miként kezdte a síugrást, hogyan jutott ki a téli olimpiára, és milyen szerepet játszott a róla készült film megírásában.

„Amikor 34 évvel ezelőtt ott voltam Calgaryban, eszembe sem jutott, hogy az életemről akár film is készülhetne. Aztán amikor elkészült a Jég veled című film a jamaicai bobcsapatról, azt gondoltam, hogy sosem készítenek még egy filmet erről az olimpiáról. Mégis, 23 évvel ezelőtt, 1999-ben megkerestek, hogy forgatnának egy filmet az életemről. Aláírtam a szerződést egy nagyon kis céggel, amelyiknek össze kellett szednie a pénzt, hogy elkészíthessék a filmet. Ha jól emlékszem, akkoriban ehhez 5 millió dollárra volt szükség. Meg kellett találniuk a rendezőt, a színészt, aki engem játszik. Ez volt az az időszak, amikor leültem a forgatókönyvírókkal. Két héten át minden éjszaka tárgyaltunk, ők pedig végigvették velem az élettörténetemet egészen apró részletekig, majd elkészítették a forgatókönyvet. Amikor 2016-ban elkészült a film, s láttam, nagyon megszerettem. Fantasztikus munkát végeztek. Megnevettet, megsirat, igazán inspiráló, és egészen hitelesen mutatja be az élettörténetemet. Még ma is megkönnyezem, ha megnézem.” „Amikor 34 évvel ezelőtt ott voltam Calgaryban, eszembe sem jutott, hogy az életemről akár film is készülhetne. Aztán amikor elkészült a Jég veled című film a jamaicai bobcsapatról, azt gondoltam, hogy sosem készítenek még egy filmet erről az olimpiáról. Mégis, 23 évvel ezelőtt, 1999-ben megkerestek, hogy forgatnának egy filmet az életemről. Aláírtam a szerződést egy nagyon kis céggel, amelyiknek össze kellett szednie a pénzt, hogy elkészíthessék a filmet. Ha jól emlékszem, akkoriban ehhez 5 millió dollárra volt szükség. Meg kellett találniuk a rendezőt, a színészt, aki engem játszik. Ez volt az az időszak, amikor leültem a forgatókönyvírókkal. Két héten át minden éjszaka tárgyaltunk, ők pedig végigvették velem az élettörténetemet egészen apró részletekig, majd elkészítették a forgatókönyvet. Amikor 2016-ban elkészült a film, s láttam, nagyon megszerettem. Fantasztikus munkát végeztek. Megnevettet, megsirat, igazán inspiráló, és egészen hitelesen mutatja be az élettörténetemet. Még ma is megkönnyezem, ha megnézem.”

Eddie Edwards arról is beszélt, mivel foglalkozik manapság.

„Még ma is rengeteg előadást tartok. Mesélek az síugró életemről, hogy miként kerültem a sportágba, hogyan jutottam ki az olimpiára, mindazokról a vicces történetekről, amelyeket megéltem a felkészülés során. Mesélek egy kicsit arról, hogy mi történt az olimpia után, aztán a filmről, és hogy hogyan jött ez a film az életembe. Mi az, ami igaz a filmben, és mi az, ami egy kicsit kevésbé. Szóval ilyesfélékről. Sokfelé járok így a világban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Kínában, Európában és Skandináviában, Amerikában, Kanadában. Amikor pedig nem ezzel foglalkozom, akkor házakat építek és renoválok, szóval még mindig szeretem bepiszkolni a kezeimet, és végzem a hétköznapi munkámat. Vakolok és építkezem.”

A teljes interjút meghallgathatja ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik