Sífutó-vk: a norvégok nem versenyeznek decemberben

K. T. I.K. T. I.
2020.12.01. 16:23
null
Emil Iversen és a többi norvég sem lesz ott a következő két viadalon (Fotó: AFP)
A norvég sífutó-válogatott a koronavírus-járvány miatt nem vesz részt a világkupa-sorozat decemberi állomásain – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

Mint az MTI híréből kiderül, a Norvég Síszövetség (NSF) keddi bejelentése alapján a döntés a Davosban és Drezdában sorra kerülő viadalokra vonatkozik. Arról egyelőre nem határoztak, hogy a Tour de Ski januári svájci és olaszországi versenyein indul-e a csapatuk.

Espen Bjervig, a sífutók szakágvezetője a távirati iroda által idézettek szerint közölte: az idei szezonban a legfőbb céljuk, hogy jól szerepeljenek az oberstdorfi világbajnokságon. A finnországi Rukában rendezett múlt hétvégi világkupaverseny tapasztalatai alapján Bjervig elmondta, valóban fennáll a megfertőződés veszélye.

„Az utazás kockázatai mellett azt tapasztaltuk, hogy a távolságtartás a versenyhelyszíneken nehezebb, mint azt eredetileg gondoltuk" – nyilatkozta. Hozzátette, egyelőre nem ismerik a koronavírus utóhatásait, márpedig a sífutóknak a tüdejük a „munkaeszközük", ezért óvniuk kell.

A norvég válogatott két kiválósága, Johannes Kläbo és Emil Iversen már hétfőn jelezte, hogy idén már nem versenyez – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek