Rp. gyorskorcsolya: négy magyar jutott 1500-on az elődöntőbe a debreceni vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 13:58
Az 1500 méteres küzdelmekkel kezdődött meg Debrecenben a világkupa-sorozat harmadik versenye: a leghosszabb távon Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra jutott be a szombati elődöntőbe.
Négy magyar jutott 1500-on az elődöntőbe (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Négy magyar jutott 1500-on az elődöntőbe (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A rövid pályás gyorskorcsolyázók kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik állomása kezdődött meg csütörtökön a debreceni Főnix Arénában – a jégen természetesen legjobbjainkkal.

És persze a világ legjobbjaival: kivétel nélkül mindenki itt van hazánkban, ami persze nem meglepő, hiszen a pekingi kvótákért küzdenek.

A férfiaknál a második, vagyis a nagojai viadalon Liu Shaolin Sándor nem indult 1500 méteren, így ezen a távon kicsit „megbillentünk” a kvótás helyek kapcsán, ezért is fogalmazott úgy Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere a két vk-verseny után, hogy: „Oda kell figyelni az ezerötszázra, mindhárom fiúnak az elődöntőig kell mennie a következő két versenyen, de ez nem okozhat gondot.”

Ezek után a három fiú, vagyis Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mit tett csütörtökön Debrecenben 1500 méteren?

Természetesen szót fogadtak a fiúk a mesternek, így aztán mindhárom az elődöntőben folytathatják szombaton.

A hölgyeknél a leghosszabb távon Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca kapott bizalmat az edzőktől – az első kanyart mindhárman sikeresen vették, az elődöntőbe jutás viszont csak Jászapátinak sikerült.

A program délután az 500 méteres távval folytatódik, a férfiaknál a három „ászunk” lép jégre, míg a hölgyeknél Jászapáti Petra mellett Kónya Zsófia és Somogyi Barbara bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik