K. E. 2020.06.10 14:35 Frissítve: 2020.06.11 10:40

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándorék kerékpárral buktak a 26-os busz miatt

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerda délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

Liu Shaolin Sándor (jobbra) és Jászapáti Petra is megsérült az edzésbalesetben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

A rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott szerdai délelőtti edzésprogramja kerékpározást írt elő, ám mert az időjárás nem volt igazán jó, az edzők felajánlották a versenyzőknek, hogy aki úgy akarja, a penzumot a Gyakorló Jégcsarnokban is letudhatja a spinningkerékpárokon.

Mivel épp nem esett az eső, és az előrejelzés sem jelzett csapadékot a következő órákra, négyen mégis inkább a Margitszigetet és a szabadtéri kerékpározást választották. Az edzés vége felé mégiscsak elkezdett szemerkélni az eső, a versenyzők eldöntötték, jöhet az utolsó etap!

Oláh Bence haladt elöl, őt Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra és Krueger Cole követte – minden úgy történt, ahogy máskor, aztán mégsem…

Megszokott jelzésekkel figyelmeztetik egymást a sportolók ilyenkor, vagyis ha jön egy kátyú az úton, ha megállnak, azt mindig jelzik a társaknak. Ezúttal viszont kiabálni is kellett, mert jött szembe a busz...

„Láttuk, hogy jön szembe a busz, abbahagytuk a tekerést, lassítottunk, azok után pláne, hogy a busz megelőzött egy sövényvágó traktort – mesélte Liu Shaolin Sándor. – Kiabáltam Bencének, hogy figyeljen, és persze hátrafelé, a többieknek is, mert láttam, hogy a busz egyáltalán nem hagy nekünk helyet az úttesten. Satuféket nyomtam, a következő pillanatban pedig Petra ordítását hallottam. Mindannyian elestünk, Bence és én kifelé borultunk, de egymásra, Petra neki is ment a busznak, majd ránk esett, Cole pedig hármónkra…”

Miután a négy sportoló konstatálta, hogy – kisebb-nagyobb fájdalmakkal ugyan, de – mindenki lábra tud állni, jött a kerékpármustra, e tekintetben sajnos nagyon elszomorító a kép, hiszen mind a négy bringában hatalmas kár keletkezett.

Oláh Bence tavaly diplomázott az orvosi egyetemen, már csak ezért is ragadta magához az irányítást, így nem sokkal később már mentő is volt a helyszínen, és persze rendőrök is – a versenyzőkért egyébként Bánhidi Ákos, a short track csapat edzője és menedzsere ment el a Margitszigetre.

Valamivel később Jászapáti Petra és Liu Shaolin Sándor már a Sportkórház felé vette az irányt: előbbinek a bal tenyere, utóbbinak pedig a bal kézfeje festett csúnyán. Szerencsére a röntgen egyikőjüknél sem mutatott törést.

„Mindannyian nagyon megijedtünk, látva a fotókat, és visszagondolva a történtekre, azt hiszem, járhattunk volna sokkal rosszabbul…” – mondta el Liu Shaolin.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére közölte: szerdán reggel, 8 óra 30 perc körül a Margitszigeten „egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kikerülési manőver közben összeütközött a szemből érkező kerékpárosokkal.” Hozzátették: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Rendőrségi helyszínelés a történtek után (Fotó: Instagram/shaolinliu)
2014.03.27 18:06:37

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A 30 évvel ezelőtti téli olimpia helyszínei siralmas látványt nyújtanak.

2014.03.16 16:16:54

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A sílövő Martin Fourcade három versennyel a vége előtt megnyerte az összetett világkupát.

2014.03.12 12:49:01

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

Svindal és Höfl-Riesch lett az évad a legjobb lesiklója. A német bukott, kérdéses a folytatás.

2014.03.02 17:35:58

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A síző szerint sportszakmailag az olimpiaihoz hasonló eredmény a Crans Montanában elért 5. hely.

2014.02.24 11:35:20

Archív téli olimpia KARÁDI ZOLTÁN

Björndalen két arannyal zárt a téli olimpián, a női curlingdöntő hat játékosa elmúlt már 37 éves.