Rövid pályás gyorskorcsolya: újra betört a Covid a magyar csapatba

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 20:28
null
Sziliczei-Német Rebeka koronavírusos, lemarad a vb-ről (Fotó: Árvai Károly)
Újabb változások a montreali világbajnokságra utazó csapatban, ám ezek kapcsán nem az edzők döntöttek, mint tették azt korábban, amikor úgy határoztak, hogy Krueger John-Henry és Liu Shaolin Sándor kihagyja a szezon utolsó versenyét, így hamarabb megkezdheti a pihenőjét – ezúttal, akárcsak az elmúlt két évben többször is, a koronavírus-járvány alakította a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét.

A montreali vb-re utazó tíz sportolót egy héttel ezelőtt nevezték meg a csapat edzői, döntésük értelmében Montrealban Liu Shaoang, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila és Bontovics Balázs, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Somogyi Barbara és Somodi Maja lépett volna jégre Kanadában, csakhogy az olimpiára tartalékként utazó Sziliczei-Német koronavírustesztje pozitív lett, így ő itthon marad. Hogy ki lép a helyére, pénteken még bizonytalan volt, merthogy több olyan short trackes is van, aki már egy hete megkezdte pihenőjét.

Nemcsak a sportolók között „ütött” egyet a koronavírus: a csapat vezetőedzője, Csang Csing Lina is megfertőződött, így ő sem lehet ott Montrealban.

Csak remélhetjük, hogy mások nem kerülnek partvonalon kívülre, de ez csak a következő napokban derül ki.

Egy biztos, mivel mindenki kontaktszemélynek minősül, pénteken újabb teszteken estek át a sportolók és a stábtagok, az eredményektől függ, ki szállhat fel végül a repülőre – a magyar csapat szombaton délben indul útnak Montrealba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik