Rövid pályás gyorskorcsolya: mégis lesz világbajnokság?

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 14:35
null
Liu Shaoangéknak talán nem kell lemondaniuk az idei vb-szereplésről (Fotó: Koncz György)
A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) néhány nappal ezelőtt közleményben jelentette be, hogy március 13. és 15. között Szöulban biztosan nem lesz világbajnokság, ám azt a kérdést nyitva hagyta, vajon véglegesen törölte-e a 2019–2020-as idény versenynaptárából a vb-t.

Biztosan nem Szöul ad otthont a rövid pályás gyorskorcsolyázók 2020-as világbajnokságának, amelyet eredetileg március 13. és 15. között rendeztek volna meg – így szólt az ISU közleménye néhány nappal ezelőtt, s szerepelt benne az is, hogy a koronavírus-járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ebben a létesítményben biztosan nem lehet megtartani a vb-t.

De az is, hogy túl közel van március közepe ahhoz, hogy más város vállalni tudja a világbajnokság megrendezését. Az ISU azt, hogy az idei vb-t biztosan nem tartják meg a későbbiekben, egyelőre nem jelentette ki kategorikusan.

És vannak is jelentkezők a világbajnokság megrendezésére: információink szerint Oroszország és Kazahsztán is átvállalná a rendezést. Úgy tudjuk, hogy mindkét pályázó vállalná, hogy otthont ad a vb-nek, de nem az eredeti időpontban, hanem két héttel később, március végén.

„A híreket mi is hallottuk, ám minderről hivatalos tájékoztatást nem kaptunk még – jelentette ki Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere. – Túl sok esélyt nem látunk arra, hogy más helyszínen lesz a világbajnokság, de erre a minimális esélyre is maximális erőbedobással készülünk. Edzünk tovább, hiszen profi sportolók vagyunk, és várjuk az ISU döntését. Mást nem tehetünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik