Peking 2022: egy német síugró és hat cseh hokis koronavírusos

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 18:53
null
Andreas Wellinger (Fotó: AFP)
Pozitív koronavírusteszt miatt veszélybe került Andreas Wellinger négyszeres olimpiai érmes német síugró, a normálsánc ötkarikás címvédője pekingi olimpiaii szereplése. A cseh jégkorong-válogatott hat játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A német szövetség (DSV) pénteken közölte, hogy a 26 éves Wellinger megfertőződött, így lemondta a részvételt a hétvégi világkupaversenyen, és elszigetelődött. Két héttel a pekingi téli olimpia előtt a síugró hazai környezetben, Titisee-Neustadtban szerepelt volna, ahol biztosítani akarta a helyét az olimpiára utazó csapatban. Wellinger múlt héten térdsérülése miatt nem vett részt a zakopanei vk-viadalon.

A németeknél Karl Geiger, Markus Eisenbichler és Stephan Leyhe olimpiai részvétele biztos, a fennmaradó két helyre Wellinger mellett még hárman, Severin Freund, Pius Paschke és Constantin Schmid pályáznak. Wellinger Phjongcshangban aranyérme mellett nagysáncon és a csapatversenyben a dobogó második fokára állhatott, míg 2014-ben, Szocsiban csapatban végzett elsőként.

A vk-sorozatban más nemzetek is koronavírusos eseteket jelentettek, így a lengyelek világbajnoka, Piotr Zyla, valamint a norvégoktól Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad és Johann André Forfang adott pozitív tesztet.

Ami a cseh hokisokat illeti, Filip Pesan szövetségi kapitány nem nevezte meg, hogy kiknek lett pozitív a tesztje, de azt elárulta, hogy valamennyien tünetmentesek.

A szakvezető elmondása alapján a negatív teszteredménnyel rendelkezők buborékban maradnak egy szállodában, míg azok, akik megfertőződtek, otthonukban házi karanténba kerültek és majd akkor csatlakoznak a nemzeti együtteshez, amikor negatív eredményt produkálnak.

A 24 fős, rutinos és tapasztalt játékosokból álló keret elsősorban az orosz bázisú KHL hokisaira épül, ők adják a csapat felét. A csehek legjobbja, David Krejci viszont a hazai bajnokságban játszik, miután nyáron 14 év után elhagyta az NHL-ben szereplő Boston Bruins gárdáját.

A cseh válogatott első része jövő csütörtökön utazik a kínai fővárosba, ahol február 4-én rajtol a téli olimpia, a férfi hokitorna pedig február 9-én veszi kezdetét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik