Négysáncverseny: Geiger nyerte meg az első állomást

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 19:22
null
Karl Geiger már az első kör végén is vezetett (Fotó: AFP)
Karl Geiger nyerte meg a síugrók 69. Négysáncversenyének első, oberstdorfi állomását kedden – számolt be a versenyről a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI hangsúlyozta, a néhány héttel ezelőtti sírepülő-világbajnokságon aranyérmes német versenyző az első sorozat után is az élen állt 127 méteres ugrásával, éllovas pozícióját pedig megőrizte azzal, hogy másodszor 136.5 méterre repült.

Geiger azt a Kamil Stochot előzte meg, akinek indulása a többi lengyel síugróhoz hasonlóan csak néhány órával a rajt előtt derült ki. A Négysáncverseny kétszeres bajnoka és honfitársai – köztük a címvédő Dawid Kubacki – csak azt követően kerültek a mezőnybe, hogy két negatív koronavírustesztet produkáltak, miután Klemens Muranka megfertőződött. Harmadikként a norvég Marius Lindvik zárt – olvashattuk a távirati iroda cikkében.

A sorozat két nagy esélyese, a szintén norvég Halvor Egner Granerud és a német Markus Eisenbichler ezúttal nem állhatott dobogón, mivel a hátszeles első sorozatban mindketten rontottak. Ugyanakkor másodjára javítottak, a Négysáncversenyre sorozatban öt vk-diadallal érkező Granerud a negyedik, Eisenbichler pedig a nap legnagyobb, 142 méteres ugrásával az ötödik helyre jött fel.

A vk-sorozatba tartozó esemény újév napján Garmisch-Partenkirchenben folytatódik. Ezután a mezőny átköltözik Ausztriába: vasárnap Innsbruckban, három nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők – írta meg az MTI.

EREDMÉNYEK
1. Karl Geiger (német) 291.1 pont (127 m/136.5 m)
2. Kamil Stoch (lengyel) 288.3 (125/132.5)
3. Marius Lindvik (norvég) 285.2 (126.5/135.5)

A vk állása 8 verseny után (még 20 van hátra): 1. Halvor Egner Granerud (norvég) 650 pont, 2. Markus Eisenbichler (német) 508, 3. Stoch 258

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik