MOB: szerdán pont kerülhet a pekingi botrány végére

Vágólapra másolva!
2022.03.08. 08:57
null
Liu Shaoang (balra) és Liu Shaolin Sándor egyetért abban, hogy a MOB van értük, és nem fordítva (Fotó: Árvai Károly)
Tovább gyűrűzik a Liu Shaoang Nemzeti Sportnak adott szombati interjúja kapcsán kirobbant, a Magyar Olimpiai Bizottságot érintő botrány. A kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó arról beszélt lapunknak, a sportszervezet munkatársai nem mérik azonos mércével a téli és a nyári olimpikonokat.

 

Szombaton jelent meg a Nemzeti Sport hasábjain a kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóval, Liu Shaoanggal készült interjú, amelyben azt nehezményezte, hogy Vékássy Bálint MOB-főtitkár és Dósa Viktória, a szervezet nemzetközi főmunkatársa, a pekingi delegáció vezetője azt éreztette velük, a téli olimpián részt vevő válogatott versenyzőkkel, hogy nem becsülik őket annyira, mint a nyári ötkarikás játékok sportolóit.

A kínai fővárosban egy arany- és két bronzérmet szerző, ezzel a legeredményesebb téli olimpikonunk arról beszélt, a sportvezetők nem jegyezték meg csapattársai nevét, sőt az elért eredményekhez, a dobogós helyezésekhez és még a győzelemhez sem gratuláltak. Ezen kívül azt is problémásnak találja, hogy mindössze két szett olimpiai melegítőt kaptak, továbbá megemlítette azt az esetet is, amikor egy szponzoruk kivitte volna őt testvérével, Liu Shaolin Sándorral együtt a tokiói nyári játékokra, és ezt Vékássy úgy kommentálta: legalább megtapasztalják, milyen egy igazi olimpia.

„Nem jó azt érezni, hogy mi vagyunk a MOB-ért, s nem ők értünk” – mondta lapunknak Liu Shaoang, testvére, az olimpiai bajnok és ötkarikás bronzérmes Liu Shaolin Sándor pedig egyetértett vele az Instagramján: „A munka a miénk, a siker közös…”

Gyulay Zsolt, a MOB januárban megválasztott elnöke úgy reagált, nem szereti, ha ilyen ügyek a nyilvánosság előtt zajlanak, ám ha ez a Magyar Olimpiai Bizottság megtisztulásához vezet, pozitív irányt vehet az ügy. Ennek jegyében a Sportrádiónak adott interjújában jelezte, vizsgálatot indított, és azt is elmondta, a csapatvezetői és főtitkári beszámoló után már a szerdai elnökségi ülésen szó lehet a problémáról. „Amikor egy olimpiai bajnok mond ilyen éles véleményt a Magyar Olimpiai Bizottság munkájáról, arra nagyon oda kell figyelni” – nyilatkozta.

Kerestük az ügyben Dósa Viktóriát, aki a Magyar Olimpiai Bizottságban az olimpiai sportágak válogatott kereteinek menedzseléséért, a sportolókat érintő ügyekben a kapcsolattartásért felel, ám Vékássy Bálint főtitkárhoz hasonlóan lapzártánkig őt sem értük el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik