Alpesi sí: a világbajnok nyerte az egyik legrangosabb lesiklást

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 14:22
null
Kriechmayr kiválóan síelt (Fotó: AFP)
Vincent Kriechmayr győzelmével ért véget Wengenben, a férfiak egyik legrangosabb és legnehezebb lesiklóvilágkupa-versenye.

A pénteki futamot még rövidített szakaszon rendezték meg, szombaton viszont már a teljes pályán versenyeztek. Egyébként is nagyon jó erőnlétre van szükség a Lauberhornon, de így még brutálisabb viadal volt ez. A pálya 4480 méter hosszú, ez a leghosszabb a vk-sorozatban. Egy menet a legjobbaknak is majdnem két és fél percig tart.

A pálya a versenyző szemszögéből egy 2013-as felvételen

Kriechmayrnek különösen a pálya alsó része sikerült, ott, ahol a legjobban megmutatkozik a fizikai állapot. Az osztrák nagyszerűen ment, a közvetlen riválisok, így Beat Feuz és Dominik Paris egy kicsivel lassabban síeltek. Kriechmayrnek ez volt a tizedik vk-győzelme,és a negyedik lesiklásban.

Kriechmayr menete

Carlo Janka utoljára állt rajthoz. Az olimpiai és világbajnok, összetett világkupagyőztes svájci a sorozatos sérülések, krónikus fájdalmak miatt döntött úgy, hogy befejezi pályafutását, és már Pekinget sem vállalja. Mostani síelése inkább búcsúmenet volt, leért, de pálya közepén hibázott, és hivatalosan be nem fejezettnek nyilvánították a menetét.

ALPESI SÍ, VILÁGKUPA-VERSENY, WENGEN
FÉRFI LESIKLÁS

1. Vincent Kriechmayr (osztrák) 2:26.09
2. Beat Feuz (svájci) +0.34
3. Dominik Paris (olasz) +0.44
A szakági vk állása (még 4 verseny van hátra)
1. Paris 316 pont
2. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 305
2. Feuz 305
Az összetett vk állása (még 15 verseny van hátra)
1. Marco Odermatt (osztrák) 1075 pont
2. Kilde 685
3. Matthias Mayer (osztrák) 592

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik