Beteljesült az amerikai jégtáncos álom; már öt fehérorosz arany! - összefoglaló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 07:08
null
A sílövők egyik versenyét megtartották, a másikat elhalasztották (Fotó: Reuters)
A szocsi téli olimpia hétfői versenynapján az eredeti hét szám helyett csak ötben avattak bajnokot, mert a férfi sílövészet 15 kilométeres tömegrajtos versenyét és a férfi hódeszkások krosszversenyét keddre halasztották a nagy köd miatt. Fehéroroszországnak ismét nagy napja volt, hiszen Darja Domracseva immár a harmadik aranyát nyerte meg és az ország újabb elsőséget zsebelt be síakrobatikában is. A nagy nemzetek is iparkodtak hétfőn: az éremtáblát vezető németek a síugrók csapatversenye, az amerikaiak a jégtáncosok kűrje, míg az oroszok a bobosok kettes versenye után ünnepelhettek.

 

+++
• A NAGY KÖD MIATT ÚJRA ELHALASZTOTTÁK A FÉRFI SÍLÖVŐK 15 KILOMÉTERES SZÁMÁT, A HÓDESZKÁSOK KROSSZVIADALÁHOZ HASONLÓAN KEDDEN RENDEZIK
• A FEHÉROROSZ DARJA DOMRACSEVA A HARMADIK ARANYÁT GYŰJTÖTTE BE SZOCSIBAN, EZÚTTAL A TÖMEGRAJTOS VERSENYBEN NEM AKADT LEGYŐZŐJE
• A SÍAKROBATÁK UGRÁS SZÁMÁBAN NYERŐ ANTON KUSNYIR RÉVÉN FEHÉROROSZORSZÁG MÁR ÖT ARANYNÁL JÁR SZOCSIBAN
• OROSZ GYŐZELEM A FÉRFI BOB KETTESEK MEZŐNYÉBEN, JAMAICA A CÉLBA ÉRŐK KÖZÜL UTOLSÓ
• A MERYL DAVIS, CHARLIE WHITE PÁROSNAK KÖSZÖNHETŐEN ELŐSZÖR SZÜLETETT AMERIKAI SIKER A JÉGTÁNCOSOKOLIMPIAI VERSENYÉBEN
• A NÉMETEK A SÍUGRÓK CSAPATVERSENYÉBEN ELKÖNYVELT GYŐZELEMMEL TARTJÁK HELYÜKET AZ ÉREMTÁBLA ÉLÉN
• ISMÉT KANADA–EGYESÜLT ÁLLAMOK FINÁLÉ LESZ A NŐI HOKISOKNÁL

• AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA
• A TELJES PROGRAM ITT!
• A TELEVÍZIÓS PROGRAM ITT!
+++

21.21 ZÁRSZÓ. Az élő olimpiai hírfolyamot délután Cserháti Zoltán tolmácsolásában olvashatták, a téli olimpiás híreken dolgozó stáb – Hegyi Tamás, Karádi Zoltán, Kőfalvi Dániel és Rácz Péter – nevében is kívánok Önöknek jó éjszakát! Holnap korán kezdünk!

21.12 KI A NAP CSAJA? A jelöltek: a brit curlinges, Eve Muirhead, a thaiföldi hegedűművész/síző, Vanessa Mae, valamint a cseh sílövő, Gabriela Soukalová. A tegnapi győztes Torah Bright! INFÓ, EREDMÉNYEK, GALÉRIA ÉS SZAVAZÁS ITT!

21.02 A HOLNAPI PROGRAM, SŰRŰ LESZ A DÉLELŐTT

TÉLI OLIMPIA, A KEDDI PROGRAM
Február 18., kedd (7)
06.00–09.00CurlingNőkrájátszásNagy-Britannia–Norvégia
06.30–10.00Alpesi síNői óriás-műlesiklás1. futamBerecz Anna,
Miklós Edit

07.30
Hódeszka
Férfi krossz
döntő
09.00–11.30JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Szlovénia–
Ausztria
09.00–11.30JégkorongNőka 7. helyért
Németország–
Japán
10.00–11.30Alpesi síNői óriás-műlesiklás2. futamBerecz Anna?, Miklós Edit?
10.30–12.30Rövid pályás gyk.Női 1000 méterelőfutamokHeidum
Bernadett

10.30–12.30Rövid pályás gyk.Férfi 500 méterelőfutamokKnoch Viktor,
Liu Shaolin
Sándor

10.30–12.30Rövid pályás gyk.Női 3000 m-es váltódöntőMagyaro.
(B-döntő)
10.30–11.30Északi összetettGundersen-versenysíugrás, nagysánc
11.30
Sílövészet
Férfi 15 km tömegrajtos
döntő
13.00–14.00Északi összetettGundersen-verseny10 km-es sífutás
13.30–16.00JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Oroszország–Norvégia
13.30–16.00JégkorongNőkaz 5. helyért
Finnország–
Oroszország
14.00–17.00GyorskorcsolyaFérfi 10 000 méterdöntő
14.45SíakrobatikaFérfi félcsőselejtező
16.15–18.15BobNői kettes1-2. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Svájc–Lettország
18.00–20.30JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Csehország–Szlovákia
18.30SíakrobatikaFérfi félcsődöntő
A TELEVÍZIÓS PROGRAM
Február 18., kedd
M1
08.11–10.00:
Alpesi sí, női óriás-műlesiklás
12.25–15.30:
Rövid pályás gyorskorcsolya. Alpesi sí, női óriás-műlesiklás. Északi összetett
Duna

13.25–16.00:
Jégkorong, Oroszország–Norvégia (élő)
18.00–20.35:
Jégkorong, Csehország–Szlovákia (élő)
M2
20.45–23.05:
Gyorskorcsolya. Síakrobatika, férfi félcső. Összefoglaló a nap eseményeiből

20.28 A MAI GYŐZTESEK. Darja Domracseva továbbra is legyőzhetetlen a téli olimpián, ezúttal a női sílövők tömegrajtos versenyét nyerte meg, az elképesztő fehérorosz szárnyalásnak pedig a síakrobaták ugrás számában diadalmaskodó Anton Kusnyir adott még nagyobb lendületet. Az Egyesült Államok története első aranyát szerezte meg jégtáncban a Meryl Davis, Charlie White párosnak köszönhetően, míg az oroszoknak Alekszej Vojevoda és Alekszandr Zubkov szállította az ország történetének első bobos elsőségét. A németek a síugrók csapatversenyének következtében tartják magukat az éremtábla élén. AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA ITT TALÁLHATÓ!

20.18 VÉGEREDMÉNY: Kanada–Svájc 3–1. Svájc a vártnál szorosabbá tette a meccset, de így is a két észak-amerikai válogatott lesz a női hokitorna döntőjében: Kanada–Egyesült Államok.

20.16 A NÉMETEK UGROTTAK A LEGJOBBAN. A férfi síugrók csapatversenyét az Andreas Wank, Marinus Kraus, Andreas Wellinger, Severin Freund összeállítású német csapat nyerte meg a címvédő osztrákok és a japánok előtt. A németeké az első csapat, amely háromszor nyerte meg a számot az olimpián. RÉSZLETEK ITT!

A németek Severin Freund ugrásával biztosították be sikerüket (Fotó: Action Images)
A németek Severin Freund ugrásával biztosították be sikerüket (Fotó: Action Images)

20.10 CSODÁLATOS TÁNCOSOK. A délelőtti köd miatt kicsit unalmas volt a második hétfő délelőttje, de a délutáni jégtáncverseny látványosságával kárpótolta az átmeneti izgalomhiányt. BIZONYÍTÉKKÉNT, ÍME, A NAPI GALÉRIA!

20.08 500 SZÁZALÉKOS ELŐRELÉPÉS. Fehéroroszországnak Szocsiig eddig mindössze egy aranya volt téli olimpiákról, most már csak ezen a játékokon öt!

20.01 Kanada–Svájc 3–1. Az európaiak továbbra is tartják magukat, izgalmassá téve a meccset, és még szerencséjük is van, hiszen a kanadaiaktól vitatható döntés után elvesznek egy gólt.

19.34 MEGNYÍLT AZ OROSZ FRONT. Bizonyosnak mondható, hogy minden idők legdrágább olimpiáját látjuk ezekben a napokban – nemcsak a téli olimpiák közül, hanem a nyáriakat is beleértve, ami óriási dolog, főleg a Pekingben, 2008-ban bemutatott kínai erődemonstráció után. Miért kapott rá Oroszország így a sporteseményekre? És miért éppen Szocsi? Szabados Gábor sportközgazdász újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában, amelyben válaszol a kérdésekre.

19.30A 2. harmad után: Kanada–Svájc 3–1. A helvétek tarják a különbséget, miután Florence Schelling csodálatosan véd, emberhátrányban is óriásiakat hárít. A kapura lövési arány 38:12 Kanadának...

19.28 ÚJABB FEHÉROROSZ ARANY, EZÚTTAL A SÍAKROBATÁKNÁL! Meglepetésre Anton Kusnyir nyerte meg a férfi ugrást az ausztrál David Morris és a kínai Csia Cung-jang előtt. RÉSZLETEK ITT!

19.22 AZ AMERIKAIAK LEJTETTÉK A LEGJOBBAN. A jégtáncosok kűrjét is lebonyolították az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián. Az aranyérmet az amerikai Meryl Davis, Charlie White páros szerezte meg, megelőzve a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir, illetve az orosz Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov duót. Ez az amerikaiak első aranya jégtáncban olimpián! A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!

Meryl Davis és Charlie White párosánál a pontozók szerint senki sem volt elegánsabb (Fotó: Action Images)
Meryl Davis és Charlie White párosánál a pontozók szerint senki sem volt elegánsabb (Fotó: Action Images)

19.11 NAGY VERSENY A SÁNCON. A síugrók csapatversenyében az első sorozatot követően Németország áll az élen 519 ponttal, de mindössze két és féllel megelőzve Ausztriát és tizenegy és féllel Japánt. Oroszország, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Kanada nem jutott be a második sorozatba.

19.08 Kanada–Svájc 3–1. Szépített Svájc! Az európaiak kettős emberelőnybe kerültek, és ki is használták (igaz, a gól pillanatában már csak egyes fór volt). Shannon Szabados a kapu mögé keveredett, de a korong arrébb kószált, a svájciak lecsaptak, Jessica Lutz pedig bevette a kaput.

19.01 A SVÁJCIAK A NÉGY KÖZÖTT. A női curling-torna utolsó fordulójában a listavezető kanadaiak Dél-Korea ellen is őrizték makulátlan mérlegüket (9–4), és a második svédek sem hibáztak Japán ellen (8–4). Az ugyancsak elődöntős britek extra endben kaptak ki Dániától (8–7), míg a negyedik elődöntős helyről a Svájc–Kína meccs döntött, amelyet végül a vártnál könnyebben nyertek az európaiak 10–6-ra, ráadásul a britek vereségének köszönhetően végül is a harmadik helyen zárták az alapszakaszt. Az elődöntő párosítása: Kanada–Nagy-Britannia, Svédország–Svájc.

18.55 VIGYÁZAT AZ ANGOL NYELVŰ OLDALAKKAL! Már hosszabb ideje torz képet fest Oroszországról az amerikai média, és az irányadó lapok legutóbbi, a szocsi téli olimpia vagy az ukrán válság apropóján megjelent cikkei alapján lassan az is elmondható, hogy a szakmaiságot sokszor teljesen nélkülöző újságírás vált általánossá – állapította meg Stephen F. Cohen, a New York-i és a Princetoni Egyetem nyugalmazott tanára a The Nation című baloldali hetilapban. (MTI)

18.44 Az 1. harmad után: Kanada–Svájc 3–0. Meggyőző észak-amerikai fölény.

18.37 JÁTÉKVEZETŐ-ÁPOLÁS. Az egyik vonalbíró megsérült a hokimeccsen, az ujját kell ellátni, ezért kicsit állt a játék.

18.34 OROSZORSZÁG LÉPEGET A CSÚCS FELÉ. A házigazda az ötödik aranyát szerezte a bobosok győzelmével Szocsiban, így már a második az éremtáblázaton, csak Németország áll előtte. FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ÉREMTÁBLA ITT!

18.31 ZAJLIK A SÍUGRÓ CSAPATVERSENY IS. Az első ugrók után az Anders Bardallal kezdő norvégok álltak az élen.

18.27 Kanada–Svájc 3–0. És már három közte. Előbb emberelőnyben Catherine Ward bombájába Spooner piszkált bele a kapu előtt, majd 23 mp-re rá a kapu mögül akciózó Melodie Daoust szerzett gólt. Svájci időkérés.

18.17 Kanada–Svájc 1–0. A 8. percig kellett várni a juharlevelesek első góljára, Natalie Spooner jegyezte a találatot.

18.02 ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK NŐI ELŐDÖNTŐ A HOKISOKNÁL. A favorit kanadaiak a házigazdát legyőző Svájccal játszanak.

17.51 OROSZ GYŐZELEM A BOBOSOK KÖZÖTT. Az Alekszej Vojevoda, Alekszandr Zubkov összeállítású, 1-es számú orosz egység nyerte a férfi bob kettesek versenyét Szocsiban. A vancouveri bronzérmesek Svájc és az Egyesült Államok első egységét előzték meg. A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!

17.48 AZ OROSZOKNAK MÉG MINDIG FÁJ A „HIDEGHÁBORÚS” ÜTKÖZET. Az orosz jégkorongszurkolók nehezen tudják feldolgozni, hogy az amerikai Brad Meier nem adta meg Fjodor Tyjutin gólját az Egyesült Államok elleni férfi hokitorna csoportmeccsén. Miután a kapu a korong hálóba kerülése előtt elmozdult, az NHL-es játékvezető a videóbíró döntése következtében nem adta meg a találatot a harmadik harmad hajrájában, szétlövés után pedig a tengerentúliak nyertek. Egyes szurkolók Oroszországban olyan dühösek voltak, hogy az amerikai nagykövetség elé vonultak, és ott egy drapériát húztak fel „szemüveget a bírónak!” megszólítással követelve, hogy Meier ne vezessen több meccset az oroszoknak az olimpián.

Brad Meierre annyira haragszanak az oroszok, hogy még tiltakozó plakátot is gyártottak
Brad Meierre annyira haragszanak az oroszok, hogy még tiltakozó plakátot is gyártottak

17.33 KIESETT A CÍMVÉDŐ UGRÁSBAN. Elvérzett a selejtezőben Alekszej Grisin a férfi síakrobaták ugró számában. A fehéroroszok címvédője csak a 15. legmagasabb pontszámot érte el, a döntőhöz a legjobb 12 közé kellett volna kerülnie. A fináléba a kínai Csia Cung-jang és az ausztrál David Morris került be a legmagasabb pontszámmal (118.59). A döntő 18.30-kor kezdődik.

17.30 KATASZTRÓFA LETT A DÚSGAZDAG PÁR OLIMPIÁJÁBÓL. A dominikai közösségbeli Gary és Angelica di Silvestri „tündérmesének” nevezte, hogy rajthoz állhat Szocsiban. Ekkor még nem gondolták, hogy életük talán legjobban várt eseménye valóságos rémálommá változik. HOGY MI TÖRTÉNT? ITT MEGTUDJA!

17.21 NÉGY ARANY VÁR RÁNK AZ ESTI PROGRAMBAN. A bobosoknál a férfi kettesek legjobbját keresik, a műkorcsolyázóknál a jégtáncosok mutatják be kűrjeiket, a síakrobatáknál férfi ugrásban, síugrásban csapatversenyben avatnak győztest.

17.07 KIESTEK A JAMAICAIAK. Véget ért a férfi kettesek harmadik futama a bobosok között. Mivel az utolsó körben már csak a legjobb húsz mehet, a jamaicai egység ott már nem indulhat, mert 6.5 mp-es hátránnyal az utolsó célba érőként, 29. helyen álltak a futam végén. Az élen az oroszok 1-es számú egysége vezet Svájc 1. és Egyesült Államok 1. előtt. Az utolsó futam ezekben a percekben kezdődött.

16.58 ELIT KÖRBEN. Domracseva lett az ötödik nő az ötkarikás történelemben, aki legalább három aranyat nyert egyéniben egy téli olimpián.

16.35 ITT A HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK! Darja Domracseva a célban, Gabriela Soukalováé az ezüst, Tiril Eckhoff pedig lehajrázta Sachenbacher-Stehlét. RÉSZLETEK ITT!

Darja Domracsevát ezúttal sem lehetett legyőzni Szocsiban (Fotó: Action Images)
Darja Domracsevát ezúttal sem lehetett legyőzni Szocsiban (Fotó: Action Images)

16.33 Sachenbacher-Stehlét utolérte Eckhoff, a bronzéremért nagy csata lesz.

16.28 Domracseva egyet hibázott az utolsó állásban, de Soukalová egyet rontott. A fehérorosz gyakorlatilag háromszoros olimpiai bajnok, ha nem esik el. Sachenbacher-Stehle áll a harmadik helyen.

16.21 Domracseva lassan lőtt, de ezúttal sem hibázott. Soukalová megy utána, őt a német Evi Sachenbacher-Stehle követi.

16.17 EZÚTTAL DARÁZS A KIMARADÓ A VÁLTÓBÓL. A magyar csapat Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összeállításban harcol majd kedden a rövid pályás gyorskorcsolyázók női 3000 méteres váltóversenyének B-döntőjében, azaz Darázs Rózsa marad ki.

A múlt hétfői elődöntőben az idén Európa-bajnoki bronzérmes magyar négyes elmaradt a várakozásoktól, ugyanis messze leszakadt a két továbbjutott stafétától, a kanadaitól és a dél-koreaitól, de az oroszhoz sem tudott közel kerülni. Akkor – csapaton belül is vitákat generálva – a 19 éves Kónya Zsófia maradt ki a kvartettből, mert az edzők szerint betegségéből felgyógyulva még nem nyerte vissza százszázalékosan a formáját. A kedden 11.54 órakor rajtoló „kisdöntőben” mindössze két ellenfele lesz a magyaroknak, mivel az elődöntőben a hollandokat kizárták. TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

16.15 Kuzmina kettőt rontott a második fekvőben, Darja Domracseva állt az élre Soukalová előtt.

16.08 Az első lövészet után Anastasiya Kuzmina áll az élen a norvég Tiril Eckhoff és a cseh Gabriela Soukalová előtt.

15.00 MÁSODPERCRE PONTOSAN ELRAJTOLTAK A NŐI BIATLONOSOK. A tömegrajtos verseny 12.5 km-en át tart, négy lövőállás van.

15.49 VÉGEREDMÉNY:Egyesült Államok–Svédország 6–1. Az amerikaiak a papírformának megfelelően bejutottak a fináléba. RÉSZLETEK ITT!

15.44Egyesült Államok–Svédország 6–1. Brianna Decker állította vissza az ötgólos különbséget négy perccel a vége előtt.

15.41 BOBOS PÁLYACSÚCS. Elkezdődött a férfi kettesek 3. futama bobban, az egyes számú orosz egység nagyszerű időt ment, 56.08 mp-cel zárt, a pályarekord következtében jelenleg fél mp az előnyük összetettben.

15.33Egyesült Államok–Svédország 5–1. Svéd szépítés Anna Borgqvist révén. A 33. percben beálló skandináv kapus, Kim Martin Hansson még nem kapott gólt!

15.20 ENNYIT LÁTNI. A Roza Hutor-i sífutóközpontban – ahol a sílövőversenyeket is rendezik – edzés van, és a női biatlonviadal elhalasztásáról sem jött eddig hír.


15.08 TITKOS STARBUCKS.
A félig illegalitásban működő kávézónak a népszerűsége okoz problémát, miközben láthatatlanná kellene válnia. A NOB-marketingesek kedélyét borzoló kávézóról itt olvashat!

15.02A 2. harmad után: Egyesült Államok–Svédország 5–0. A svédek egészen belejöttek, a kapura lövési arány már 51:6.

14.57 KÍNAI CSERE. Az 1500-on aranyérmes Csou Jang helyett az 500-on első helyezett Li Csien-zsou indul a kínaiak között 1000 méteren a női rövid pályás gyorskorcsolyázók mezőnyében. Li Jan szövetségi kapitány a játékok sajtószolgálatának „stratégiai okokkal” magyarázta a cserét. „Minden távon a legjobbakat akarjuk indítani. Úgy hisszük, a csere jót tesz a csapatnak” – fogalmazott. Hozzátette: a 3000 méteres váltó kedd esti döntőjében Csou minden bizonnyal indulni fog. A keddi programban 1000 méteren – ahol Heidum Bernadett is érdekelt – Li mellett Fan Ko-hszin és Liu Csiu-ong képviseli a kínai színeket. (MTI)

14.45Egyesült Államok–Svédország 5–0. A harmad elején Monique Lamoureux növelte a különbséget előnyből, majd Megan Bozek vette be a kaput. A svédek kapust cseréltek.

14.20 KELL A SÓ. Egyre pocsékabb a hó állapota Szocsiban, és a szervezők állítólag próbálják menteni a menthetőt alapon most Svájcból és Bulgáriából rendeltek speciális sókészítményt, amellyel tartósabbá tudják tenni a pályákat. Az egyik külföldi szakember a felháborodásának adott hangot, hogy hasonló helyzetre miért nem voltak felkészülve a szervezők, de a megszólaltatott szakértő szerint a gyors akció is sokat segíthet abban, hogy a hó ellenállóbb legyen az olvadással szemben.

14.14Az 1. harmad után: Egyesült Államok–Svédország 3–0. 29:1 a kapura lövési arány. Ha itt fordulat lesz, az bekerül a legnagyobb sporttörténelmi rekordokat tartalmazó könyvekbe.

14.10 A LÖVŐEDZÉSEN MÚLIK. A legfrissebb hírek szerint megtartják a sílövők ma, magyar idő szerint 16 órára kiírt női tömegrajtos versenyét, amennyiben a 15 órakor kezdődő lövőedzésen megfelelőek lesznek a viszonyok. Ugyanakkor tovább nehezíti a helyzetet, hogy a hó állapota a jelentések szerint pocsék, miután eső is esett. A kérdőjel tehát továbbra ott lebeg a versenyszám megrendezése mögött.

14.01 A 13. percben emberelőnyből megvolt az első svéd kapura lövés. 26 amerikai előzte meg.

13.57 Egyesült Államok–Svédország 3–0. Phil Kessel húga, Amanda gyötörte be közelről a harmadikat. Svéd időkérés.

13.50 Egyesült Államok–Svédország 2–0. Eddig csak az amerikaiak lőttek kapura, és emberelőnyből a 10. próbálkozás meg is hozta az első gólt, Alex Carpenter volt a szerzője. Egy perc telt el, és jött az újabb találat, Kacey Bellamy távoli lökete kötött ki a bal alsóban.

13.44 KÍNA NYERT ÉS 3., BRIT–NORVÉG RÁJÁTSZÁS AZ ELŐDÖNTŐÉRT. Kína 6–5-re legyőzte Nagy-Britanniát, így megszerezte a 3. helyet Svédország és Kanada mögött. A 4., utolsó elődöntős pozícióért az alapszakaszt 5-5 győzelemmel záró britek és norvégok csapnak össze kedden. A további sorrend: 6. Dánia 4/5, 7. Oroszország és Svájc egyaránt 3/6, 9. Egyesült Államok 2/7, 10. Németország 1/8.

13.34 ELKEZDŐDÖTT A NŐI HOKIELŐDÖNTŐ. Az amerikaiak a svédekkel csapnak össze a döntőbe jutásért.

13.27 EGYENLÍTETTEK A BRITEK! Az utolsó szakasz előtt 5–5-re áll a brit–kínai meccs. Norvégia kikapott, ha Kína legyőzni Nagy-Britanniát, a skandinávok holnap kapnak még egy esélyt. Az oroszok 8–7-re legyőzték Németországot, a svájciak pedig 6–3-ra az amerikaiakat.

13.15 ALAKUL A KÍNAI TOVÁBBJUTÁS. Dánia az utolsó end előtt 5–3-ra vezet Norvégia (5 győzelem) előtt, Kína (6) a nyolcadik szakaszt követően 5–3-ra veri a briteket (5). Ilyen esetben Kína lesz a harmadik, a norvégok pedig holnap játszanak a britekkel a negyedik helyért.

13.05 SVINDAL VISSZALÉPETT, VÉGE AZ OLIMPIÁJÁNAK. Fáradtságra és allergiás tüneteinek fokozódására hivatkozva lemondta a szerdai óriás-műlesiklást Aksel Lund Svindal norvég alpesisí-versenyző. A Vancouverben három érmet szerző Svindal Szocsiban három számban nem állhatott fel a dobogóra, a negyediken pedig azért nem indul, mert már a világkupaszezon hátralévő részére összpontosít.

Svindal elfáradt, nem indul óriás-műlesiklásban (Fotó: Reuters)
Svindal elfáradt, nem indul óriás-műlesiklásban (Fotó: Reuters)

12.55 EGY KÉRDÉS A NŐI GYORSKORCSOLYAVÁLTÓBAN. Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia biztosan tagja lesz a női rövid pályás gyorskorcsolyaváltónak, amely kedden lép jégre 3000 méteren a B-döntőben a szocsi téli olimpián. A Blikk információi szerint a negyedik tagról válogató után határoznak Darázs Rózsa és Lajtos Szandra között. RÉSZLETEK ITT!

12.51 TESTVÉREKRŐL SZÓLÓ ANYAGUNKHOZ. Lanny Barnes amerikai sílövő ikertestvére, Tracy nagylelkűségének köszönhetően jutott ki az olimpiára: visszalépett a testvére javára. Kapcsolódó cikkünk itt!

12.40 SEMMI SEM DŐLT EL CURLINGBEN. Kína öt end után 3–2-re vezet Nagy-Britannia ellen, Norvégia a hetedik endben 3–3-ra áll Dániával. Brit és norvég győzelem esetén előfordulhat, hogy holnap a három válogatott körmérkőzést játszik a két elődöntős helyért.

12.28 SÍLÖVÉSZET KEDDEN 11.30-KOR. A férfi sílövészet 15 kilométeres tömegrajtos versenyét – amelynek eredetileg vasárnap kellett volna zajlania – kedden 11.30-kor kezdik el.

Vanessa Mae készen áll a keddi óriás-műlesiklásra (Fotó: Reuters)
Vanessa Mae készen áll a keddi óriás-műlesiklásra (Fotó: Reuters)

12.15 VANESSA MAE KÉSZ A RAJTRA. Vanessa Mae thaiföldi hegedűművész kedden rajthoz áll a nők óriás-műlesikló versenyében, és már gőzerővel készül a számra. S ha már itt tartunk, a Miklós Editet és Berecz Annát is a soraiba foglaló mezőny magyar idő szerint 8 óra helyett 6.30-kor kezdi az első futamot.

12.06 TESTVÉRPÁROK ÉS -TRIÓ A SZOCSI OLIMPIÁN. A nagy űr közepette tekintsék meg a Szocsiban induló testvérpárokról készített gyűjteményünket!

11.59 LETARGIA A NORVÉG SÍFUTÓKNÁL. A férfi sífutók vasárnapi 4x10 kilométeres váltóversenyét csak a negyedik helyen záró norvég csapat vezetői a szerdai sprintváltó előtt már nem is bíznak az aranyérem megszerzésében. Részletek itt!

11.50 HÓDESZKA KROSSZVERSENY HOLNAP 7.30-TÓL. A szervezők kedd reggelre halasztották a férfi hódeszkások krosszversenyét.

11.30 HOKI 13.30-TÓL. A mai nap következő, egyben első nem curlingprogramja 13.30-kor kezdődik, női jégkorongban az amerikaiak a svédekkel találkoznak.

11.24 TÖRÖLTÉK A FÉRFI SÍLÖVÉSZET MAI SZÁMÁT. A férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyére, amelyet a köd miatt vasárnapról halasztottak hétfőre, szintén nem kerül ma sor – közölték a szervezők. Arról, hogy a 16 órára tervezett női 12.5 kilométeres tömegrajtos versenyt ma megtartják-, magyar idő szerint 13 órakor döntenek.

11.12 TÖRÖLTÉK A MAI HÓDESZKAVERSENT. A köd miatt törölték a hódeszkások férfi krosszversenyét. A szervezők később közlik, mikor tartják meg.

11.10 ELKEZDŐDTEK A FÉRFI CURLINGMECCSEK. A férfi curlingtorna 12. fordulójában Kína–Nagy-Britannia, Németország–Oroszország, Svájc–Egyesült Államok, Norvégia–Dánia mérkőzést rendeznek. Svédország és Kanada már elődöntős, hozzájuk csatlakozik a brit, kínai, norvég hármasból kettő.

10.55 MÉG 20 PERCET VÁRNAK. 11.15-ig vár a zsűri, ha addig nem változik az idő, más napra halaszthatják a hódeszkások krosszversenyét.

10.45 DRÁGA A STADION, DE EGY MACSKA ALATT IS BESZAKADT A PLAFON. Sokat lehetett olvasni mindenféle valós vagy valótlan gondokról a téli olimpia egyes létesítményeivel kapcsolatban. Ma például egy 2013-as videó került elő a 32 millió dolláros gyorskorcsolya-csarnokról, amelyben egy macska alatt is beszakadt a tető.RÉSZLETEK ÉS VIDEÓ ITT!

10.30 CSÚSZIK A HÓDESZKA KROSSZ. A versenynek most kellene kezdődnie, a szervezők közölték, határozatlan ideig csúszik a nyolcaddöntő rajtja.

A sífutók a ködben is edzenek – csak el ne tévedjenek! (Fotó: MTI)
A sífutók a ködben is edzenek – csak el ne tévedjenek! (Fotó: MTI)

10.06 A SÍFUTÓK EDZENEK. Vannak, akiket nem zavar a köd,és tudnak edzeni: ilyenek a sífutók, akik egymást követve haladnak a sűrű ködben.

9.55 NEMIGEN JAVUL A KÖDHELYZET. A hódeszkások krosszpályáján nem akar felszállni a köd, a páratartalom 100 százalékos, szinte totális a szélcsend az 1.5 fokos levegőben. Bő fél óra múlva kezdődnie kellene a nyolcaddöntőnek.

Eközben Dubaiban Caroline Wozniacki teniszező élvezi a sivatagba épített hópalota szépségeit (Fotó: Reuters)
Eközben Dubaiban Caroline Wozniacki teniszező élvezi a sivatagba épített hópalota szépségeit (Fotó: Reuters)

9.30 AKTIVISTÁKAT TARTÓZTATTAK LE. Egy cserkesz vezetőt és egy, a homoszexuálisok jogaiért küzdő aktivistát is őrizetbe vettek az orosz hatóságok. Timur Acsmizov, a cserkesz kisebbség vezetője azért tüntetett, mert az orosz hatóságok nem vesznek tudomást a szocsi őslakosokról, akik nagy részét még a 19. században gyilkolták meg az ország vezetői. Vladimir Luxuria korábbi olasz kommunista parlamenti képviselő a homoszexuálisok jogait hirdeti. Mindketten arról számoltak be, hogy több órára bezárták őket a napokban.

9.05 AZ OROSZOK ÉS AZ AMERIKAIAK VERESÉGGEL BÚCSÚZTAK A NŐI CURLINGTORNÁN. Véget ért a női curlingesek csoportkörének 11. fordulója. A britek 9–6-ra verték meg az oroszokat, a japánok 8–5-re a kínaiakat, a dél-koreaiak pedig 11–2-re elsöpörték az amerikaiakat – utóbbi találkozót hét end után feladták az észak-amerikaiak, akiknek ez volt az utolsó meccsük, akárcsak az oroszoknak. A csoportkör, amelyből a százszázalékos Kanada és Svédország már az elődöntőbe jutott, a 16 órakor kezdődő négy mérkőzéssel zárul – a britek, a kínaiak, a japánok és a svájciak bízhatnak még a négy közé jutásban.

Nem sok néző ment ki a hódeszkások versenyére, de legalább ők sem látnak semmit (Fotó: Reuters)
Nem sok néző ment ki a hódeszkások versenyére, de legalább ők sem látnak semmit (Fotó: Reuters)

9.00 A HÓDESZKÁSOK ELŐFUTAMÁT ELNYELTE A KÖD. A hódeszkások férfi krosszversenyének előfutamát végül törölték a köd miatt, a világranglista-helyezések döntöttek a kiemelésekről. A viadal elméletileg 10.30-kor folytatódik a kieséses szakasszal, de kérdés, meg tudják-e tartani, vagy halasztani kell.

8.55 …MIKÖZBEN PIHENNEK A FÉRFIAK. A férfi jégkorongtornán a csoportkör és a negyeddöntőbe jutásért kiírt meccsek közötti pihenőnapot tartják meg. Kedden folytatódik a program:

A KIESÉSES SZAKASZ
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
9.00: Szlovénia–Ausztria
13.30: Oroszország–Norvégia
18.00: Svájc–Lettország
18.00: Csehország–Szlovákia
NEGYEDDÖNTŐ
Svédország–Szlovénia/Ausztria
Finnország–Oroszország/Norvégia
Kanada–Svájc/Lettország
Egyesült Államok–Csehország/Szlovákia
ELŐDÖNTŐ
Svédország/Szlovénia/Ausztria–Finnország/Oroszország/Norvégia
Kanada/Svájc/Lettország–Egyesült Államok/Csehország/Szlovákia

8.52 AZ ELŐDÖNTŐ NAPJA A NŐI HOKISOKNÁL… Ma játsszák az elődöntő meccseit a női hokitornán. 13.30-tól az Egyesült Államok Svédországgal, 18 órától Kanada Svájccal találkozik. Mindkét találkozó esélyese az észak-amerikai csapat, az első olimpiai aranyérmet a számban 1998-ban Naganóban a Team USA nyerte meg, azóta háromszor Kanada diadalmaskodott – a négyből háromszor e két csapat játszotta a finálét, egyedül Torinóban fértek be a svédek a fináléba.

8.42 A VASÁRNAP LEGSZEBBJEI. SZAVAZZANAK, KI VOLT A NAP LEGSZEBBJE SZOCSIBAN!

8.40HÉT SZÁMBAN LESZ ÉREMOSZTÁS. A férfi síugrók csapatversenyében a lengyel Kamil Stoch, a női sílövők 12.5 km-es tömegrajtos viadalán a fehérorosz Darja Domracseva is a harmadik aranyérmét nyerheti meg Szocsiban. Ezenkívül öt számban osztanak még érmeket hétfőn: a bobosoknál férfi kettesben, műkorcsolyában a jégtáncosoknál, a síakrobatáknál férfi ugrásban, a hódeszkásoknál férfi krosszban és a férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyében, amelyet a nagy köd miatt vasárnapról halasztottak hétfőre. A magyar idő szerint 7 órára kiírt versenyszámot a köd miatt reggel újra elhalasztották, az új időpont 12.30.

SZOCSI 2014, TÉLI OLIMPIA, A HÉTFŐI PROGRAM
06.00–09.00CurlingNők11. forduló
08.00HódeszkaFérfi krosszelőfutam – TÖRÖLVE
10.30HódeszkaFérfi krosszdöntő – MÁRA TÖRÖLVE
11.00–14.00CurlingFérfiak12. forduló
12.30
Sílövészet
Férfi 15 km tömegrajtos
döntő – MÁRA TÖRÖLVE
13.30–16.00JégkorongNőkelődöntő: Egyesült Államok–Svédország
14.45SíakrobatikaFérfi ugrásselejtező
15.30–18.15BobFérfi kettes3-4. futam
16.00–17.00SílövészetNői 12.5 km tömegrajtosdöntő
16.00–19.20MűkorcsolyaJégtáncszabadprogram
16.00–19.00CurlingNők12. forduló
18.00–20.30JégkorongNőkelődöntő: Kanada–Svájc
18.15–20.15SíugrásFérfi csapatversenydöntő
18.30SíakrobatikaFérfi ugrásdöntő
A TELEVÍZIÓS PROGRAM

M1
10.30–11.56:
Hódeszka, férfi krossz
15.06–17.25:
Síakrobatika, sílövészet

M2
20.45–23.05:
Bob, kettes. Műkorcsolya, jégtánc szabad program. Síakrobatika. Síugrás. Összefoglaló a nap eseményeiből

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik