Szocsi 2014: edzőjük nem tartja favoritnak a norvég sífutókat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 11:47
Nincs túl jó hangulat a norvég sífutóknál a szocsi téli olimpián a vasárnapi 4x10 kilométeres váltó után. Az Eldar Rönning, Chris Jespersen, Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug szupercsapat csak a negyedik helyen végzett.

A norvég közvélemény természetesen nem fogadta kitörő lelkesedéssel a 4x10 kilométeres eredményt, főleg azután, hogy a nők is csak az ötödikek lettek 4x5 km-en. Arild Monsen, a norvégok csapatfőnöke a szerdai sprint előtt elmondta, a svédeket és az oroszokat tartja favoritnak. Az már eldőlt, hogy szerdán Petter Northug és Ola Vigen Hattestad alkotja majd a norvég váltót.

Hattestad, aki megnyerte a férfiak sprintversenyét múlt kedden, nem aggódik a rossz szereplés miatt, Northug pedig szoros viadalra számít. „A csapatsprint kemény verseny – mondta Northug. – Brutális csata lehet, és fájdalmas küzdelemben dőlhet el az érmek sorsa. Tudom, hogy mi egy olyan csapat vagyunk, amely nyerhet szerdán. Jól érzem magam, márpedig ha a testem rendben van, akkor tudom, hogy gyors lehetek a léceken.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik