Alpesi sí: Tóth Zita pontot szerzett az Európa-kupában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 17:51
null
Tóth Zita (Fotó: Árvai Károly, archív)
Tóth Zita csaknem hat év után az első magyar alpesi síző, aki pontot szerzett az Európa-kupában.

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 21 éves versenyző a három pontot érő 28. helyen végzett műlesiklásban az ausztriai Hippachban rendezett viadalon.

Tóth Zita 48-as rajtszámmal indult az első futamban, ahol magabiztos sízéssel a 28. lett. A második futamot is nagyobb hiba nélkül teljesítette, de javítani nem tudott a pozícióján. A Vasas sízője pályafutása első pontjainak örülhetett az Európa-kupában.

„Az idei cél elsősorban az volt, hogy összejöjjön a pontszerzés az Európa-kupában, és ez sikerült Zitának. Ez az eredmény a következő versenyekhez és a világkupás szerepléseihez is önbizalmat adhat számára” – nyilatkozta Szepesi Bertold szövetségi kapitány.

„Nagyon örülünk a pontszerző szereplésnek, és még csak a szezon elején tartunk. Látszik, hogy a kitartó munkájának meglett az eredménye. Lépésről lépésre tudatosan halad, fejlődik és a Magyar Síszövetség továbbra is segíti őt céljai elérésében” – mondta Petráhn Barbara főtitkár.

Legutóbb az Ek-ban szintén műlesiklásban Samsal Dalibornak sikerült pontszerző helyen végeznie még 2018 márciusában, míg a nőknél 2016-ban Miklós Editnek lesiklásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik