Már a harmadik napon jöhet az érem – az öt legjobban várt „magyar” verseny

RÁCZ PÉTERRÁCZ PÉTER
Vágólapra másolva!
2018.02.07. 09:10
null
Mindenkit számításba véve talán Liu Shaolin Sándor a legesélyesebb az éremre (Fotó: AFP)
A pjongcsangi olimpia megnyitóját február 9-én tartják, azonban már 8-án is rendeznek versenyeket (curling- és síugró-selejtezőket), így a 10-i események lényegében a harmadik napot jelentik a programban. Reálisan nézve csak rövid pályás gyorskorcsolyában van magyar éremesély, de izgalmas lehet a férfiak vetélkedése is alpesi síben, mert kiderülhet, hogy ki a legjobb magyar férfi. Szerettük volna írásunkba betenni Miklós Edit lesiklását is, ám sajnálatos sérülése miatt ez lehetetlenné vált.

 


RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA – LIU SHAOLIN SÁNDOR ÉS LIU SHAOANG VERSENYEI

Rögtön az első szombaton, február 10-én rendezik meg az 1500 méteres számot, így már a megnyitó utáni első napon esély nyílik egy magyar éremre. Nem feledkezünk meg Knoch Viktorról, Burján Csabáról és Oláh Bencéről sem, de mindenképpen a Liu testvérek a legesélyesebbek az éremre.

Bár Liu Shaoang elmondta, hogy az 500 és az 1000 méter a jobbik száma – különösen az utóbbi –, egyáltalán nem esélytelen a hosszabb távon sem.

Február 10.
11.00–13.50: férfi 1500 m, döntő

Február 17.
11.00–13.55: férfi 1000 m, döntő

Február 22.
11.00–13.45: férfi 500 m, döntő

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA – FÉRFI 5000 M VÁLTÓ


A rövid pályás gyorskorcsolyázó férfiak váltóviadala a sportág utolsó versenynapján lesz. Aznap rendezik meg az 500 métert is, amelyen könnyen lehet, hogy a magyarok érdekeltek lesznek, így nagy kérdés, hogy mennyi erő marad a váltóra.

Február 22.
11.00–13.45: férfi váltó, döntő

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI 3000 M VÁLTÓ

Siker lenne a döntőbe kerülés, de mivel csak nyolc csapat indul, a pontszerzés nagyon is reális elvárás. Vancouverben 2010-ben a Huszár Erika, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Heidum Bernadett négyes az 5. helyen végzett. Szocsiban 2014-ben Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra és Kónya Zsófia a 6. helyet szerezte meg. Pjongcsangban Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca vívhatja ki a sorozatban harmadik pontszerző pozíciót. Egyértelműen esélyesek rá.

Február 20.
11.00–13.00: döntő


SÍAKROBATIKA – SWANEY ELIZABETH

Gyakorlatilag a semmiből jött elő, de van magyar vonatkozása, édesanyja magyar. Korábban még nem járt olimpián, pedig még venezuelai zászló alatt is megpróbálta. Szkeletonozott is, teljesen bizonytalan, hogy mire képes számában, a síakrobatika félcső kategóriában. Éppen ezért lehet érdekes a szereplése. Egy ideig nem volt biztos az indulása, de aztán zöld utat kapott Pjongcsangra.


Február 19.
02:00: női félcső, selejtező

ALPESI SÍ – SAMSAL DALIBOR, KÉKESI MÁRTON

Nem az érmek vagy a pontszerzés miatt fontos, mert az a lehetetlennel felérő bravúr lenne. A kérdés, hogy ki ma a legjobb magyar alpesi síelő, és erre a műlesiklás tökéletes felmérő. Óriás-műlesiklásban, szuperóriás-műlesiklásban és lesiklásban is mindketten indulnak, de a szlalom a legerősebb számuk.

A korábban horvát színekben induló Samsal mellett a szól a rutin, 32 éves, viszont lehet, hogy a 22 esztendős Kékesiben több a bizonyítási vágy. A világkupától eltérően és az időeredménytől függetlenül két futamot síelhetnek, ha végigmennek az elsőn.

Február 22.
02:15: férfi műlesiklás, 1. futam
05:45: férfi műlesiklás, 2. futam

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik