Alpesi sí: Hirscher és Kostelic a két vasárnapi győztes

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 15:50
Az ausztriai Kitzbühelben folytatódott a férfi alpesi sízők világkupa-sorozata. Vasárnap műlesikló és klasszikus (lesikló és két szlalom futam) kombinációs versenyt rendeztek egyszerre. Előbbit az osztrák Marcel Hirscher, utóbbit pedig a horvát Ivica Kostelic nyerte meg.

Az első futamot az olasz Stefano Gross nyerte meg, 7 századmásodperccel megelőzve honfitársát, Giuliano Razzolit és 18-cal Hirschert. De hogy mennyire szoros volt a mezőny, azt az is jelezte, hogy még a 15. helyezett is egy másodpercen belülre tudott kerülni.

Köztük volt többek között Kostelic is, aki azonban a 11. helyről, kiváló második futammal nagyon sokat lépett előre. Tőle csak az előző műlesikló futam győztese, a német Felix Neureuther tudta elvenni az első helyet (ő a hetedik helyen zárta az első futamot), az olasz Patrick Thaler és a svéd Jens Byggmark is mögöttük végzett, míg a francia Steve Missillier kiesett.

De aztán következett Hirscher, aki a nagyon nehéz pályán is remek teljesítményt nyújtott, s ebben a futamban ő érte el a legjobb időt, így nem csoda, hogy átvette a vezetést is, 77 századdal megelőzve a németet. A két olasz számára így igencsak magasra került a léc, amelyet aztán nem is sikerült átugraniuk: Razzoli a negyedik, Gross csak a 11. helyen végzett.

Ezzel azonban csak a műlesikló verseny ért véget, de gyakorlatilag a kombináció is eldőlt, mert Ivica Kostelicre senki nem volt már veszélyes a hátralévők közül. A három futamot összesen ugyanis tízen teljesítették, akik közül Kostelic kiemelkedett: több mint egy másodpercet vert a második francia Alexis Pinturault-ra, két és felet pedig Thomas Mermillod Blondinra. Az összetett világkupa második helyén álló norvég Aksel Lund Svindal csak az ötödik lett, hátránya így nőtt Hirscherhez képest.

ALPESISÍ-VK, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:44.34
2. Felix Neureuther (német) +0.77
3. Ivica Kostelic (horvát) +0.93
FÉRFI KOMBINÁCIÓ
1. Ivica Kostelic (horvát) 3:45.80
2. Alexis Pinturault (francia) +1.26
3. Thomas Mermillod Blondin (francia) +2.56
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1035
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 921
3. Ted Ligety (amerikai) 736

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik