A Wembley kapujában II.

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 19:01
Botor módon azt vártam az első meccstől, hogy megnyugtató előnyt biztosíthatunk vele a visszavágóra. Gondolhattam volna, hogy az egyébként...

Botor módon azt vártam az első meccstől, hogy megnyugtató előnyt biztosíthatunk vele a visszavágóra. Gondolhattam volna, hogy az egyébként is PL-csapatok megrendszabályozásával szórakozó Sheffieldnek is lesz ehhez pár szava. Az 1-0 eléggé sovány előny - ellenben legalább nem kaptunk gólt, így ha 180 akciógól nélküli perc után végre sikerül betalálnunk, akkor nehéz lesz kiesnünk. Nehéz, de nem lehetetlen. A legutóbbi FA-kupa fordulóra most nem is utalnék (ugye rajtunk kívül volt még pár illusztris búcsúzó - a tegnap Ligakupa-döntőjébe jutott Chelsea épp a jelenlegi ellenfelünk bajnoki riválisa ellen szenvedett megalázónak nyugodtan nevezhető hazai picsázást szombaton). Inkább irányítanám a figyelmeteket a legutóbbi Ligakupa-elődöntőnkre. 2009-ben történt, Harry első évében. Az akkor másodosztályú Burnley volt az ellenfelünk - otthon simán nyertünk 4-1-re, bár a Bordók ránk ijesztettek, mert a félidőben még náluk volt az előny. Harry aztán a visszavágón úgy döntött, hogy kipróbálja milyen is az az orosz rulett, és azzal a lendülettel belökdöste Ben Alnwick-ot a kapuba. A srác sikeresen beszedett három potyát és a hosszabbítás 118. percéig kiesésre álltunk. Tehát megvan bennünk a képesség a látszólag betonbiztos előny elherdálására ebben a kupában is. Pedig akkor a Woodgate-Dawson kettős volt a védelmünk közepén, a középpályát pedig Modric irányította, a csatársorban pedig a bombaformában lévő Defoe-t láthattuk. Ja, meg a 62. percben Bale is beállt. Botor módon azt vártam az első meccstől, hogy megnyugtató előnyt biztosíthatunk vele a visszavágóra. Gondolhattam volna, hogy az egyébként is PL-csapatok megrendszabályozásával szórakozó Sheffieldnek is lesz ehhez pár szava. Az 1-0 eléggé sovány előny - ellenben legalább nem kaptunk gólt, így ha 180 akciógól nélküli perc után végre sikerül betalálnunk, akkor nehéz lesz kiesnünk. Nehéz, de nem lehetetlen. A legutóbbi FA-kupa fordulóra most nem is utalnék (ugye rajtunk kívül volt még pár illusztris búcsúzó - a tegnap Ligakupa-döntőjébe jutott Chelsea épp a jelenlegi ellenfelünk bajnoki riválisa ellen szenvedett megalázónak nyugodtan nevezhető hazai picsázást szombaton). Inkább irányítanám a figyelmeteket a legutóbbi Ligakupa-elődöntőnkre. 2009-ben történt, Harry első évében. Az akkor másodosztályú Burnley volt az ellenfelünk - otthon simán nyertünk 4-1-re, bár a Bordók ránk ijesztettek, mert a félidőben még náluk volt az előny. Harry aztán a visszavágón úgy döntött, hogy kipróbálja milyen is az az orosz rulett, és azzal a lendülettel belökdöste Ben Alnwick-ot a kapuba. A srác sikeresen beszedett három potyát és a hosszabbítás 118. percéig kiesésre álltunk. Tehát megvan bennünk a képesség a látszólag betonbiztos előny elherdálására ebben a kupában is. Pedig akkor a Woodgate-Dawson kettős volt a védelmünk közepén, a középpályát pedig Modric irányította, a csatársorban pedig a bombaformában lévő Defoe-t láthattuk. Ja, meg a 62. percben Bale is beállt.

Most nincs Woody, Daws, JD, Luka és Bale-o sem. Persze így is sokkal erősebb nevek lesznek a kezdőnkben, mint az ellenfélében. Akármennyire is tiszteljük az ellenfelet, akármennyire is kitesznek magukért az alacsonyabb osztályú csapatok idén (is) az angol kupákban, azért óriási blama lenne kiesni. A United nyolc játékosát pihentette a szombati, szintén harmadosztályú Preston North End elleni FA-kupa meccsén, így nem lesznek különösebben kifáradva ők sem. Nálunk lehet, hogy a pihentetett emberek mellett Chadli is visszatérhet - már pár napja visszatért Londonba, de nem biztos, hogy készen áll a bevetésre.

Vorm

Walker - Fazio - Vertonghen - Rose

Stambouli/Capoue - Mason/Dembélé

Lamela/Townsend - Eriksen - Townsend/Chadli

Kane.

A meccs minden bizonnyal más mederben fog folyni, mint a múlt szerdai találkozó. A Sheffieldnek gólt kell szereznie, így eleve nyíltabban fognak játszani - ez pedig nyilván kedvezhet nekünk. Legutóbb kifejezetten tompa volt a támadójátékunk - de ebben a profin tömörülő Pengéknek is legalább akkora szerepe volt, mint a mieink töketlenkedésének. Nagyon jól játszottak akkor a piros-fehérek, most is alig férnek majd a bőrükbe, ez biztos. Lelkesedésben nem lehet majd föléjük kerekedni - de ugyanazt a szintet muszáj lesz hozni. Nem mintha nem lenne elég motiváló faktor a mi srácaink számára. Legtöbben még csak képen látták a Wembley-t - most egyből egy kupadöntővel válthatnak jegyet a stadiontúrára.

Ha sikerül abszolválni a mai találkozót, akkor a döntőben garantáltan nagyon nehéz dolgunk lesz - a Liverpool sem lett volna könnyebb falat (akkorra alighanem Sturridge is visszatérhetett volna), de a Chelsea azért mégis a jelenlegi listavezető. A döntőben pedig ők is meg fognak szakadni. Legutóbbi trófeánkat éppen ellenük szereztük ugyanebben a sorozatban - ráadásul az volt az első kupadöntő az új Wembley-ben, tehát sok tekintetben ismerős lenne a szituáció. Derby és kupadöntő egyben... srácok ne fosszatok meg bennünket ettől az élménytől! Döntőbe kell jutni! Bármi áron!

Ja, és bassza meg Messi és a DigiSport, akiknek köszönhetően csak felvételről nézhetjük meg a tévében a meccset. Akkor is csak fél éjféltől. Szóval gondolom mindenki streamelni fog. A kommentmezőben megosztott stabil linkeket előre is köszönjük. (A kommentfogónyi posztért szabadkozom, de most csak erre volt időm.)

Jó szurkolást mindenkinek!

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik