Kiejtettük Gallia ékkövét: Lyon 1-1 Spurs

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 21:02
A mezőny egyik legerősebb csapatát már letudtuk - jöhet egy újabb kiváló pedigrével rendelkező ellenfél, az Inter. Nagyon jó sorozat ez az...

A mezőny egyik legerősebb csapatát már letudtuk - jöhet egy újabb kiváló pedigrével rendelkező ellenfél, az Inter. Nagyon jó sorozat ez az EL, több párharc is hihetetlen izgalmakat hozott (a mi meccsünk mellett például az Anfielden is csúcsra járatták a szurkolók pulzusát), és született pár sokkoló eredmény is. Az Atlético és a Napoli kizuhanását szerintem senki sem látta előre - legkevésbé a saját játékosaik. A madridiak búcsúja kissé idegesít, mert velük képzeltem el az amszterdami döntőt - stílszerű lett volna az 1963-as KEK-döntő újrajátszásával zárni a szezont. De sebaj, több is veszett Hastings-nél. A fő, hogy Dembéléék megtették a magukét és izgatottan várhatjuk az Inter elleni rangadókat! Maga a meccs eléggé csúnyán indult, az első félidőben viszonylag korán megszerezte a vezetést a Lyon, és totál meg voltak elégedve a lehető legsoványabb előnnyel. Ha másért nem, ezért biztosan megérdemelték a sorstól, hogy akkor kapták a mindent eldöntő gólt, amikor már csak a hosszabbítás percei voltak hátra - és amikorra az ex-gúnár edzőjük már rég lehozta Lisandrót, Gomis-t és Lacazette-et is. Nem tudtunk mit kezdeni velük egészen a második félidőig, de a fordulás után jóval korábban is egyenlíthettünk volna, de nagyon jó volt ez így is.A mezőny egyik legerősebb csapatát már letudtuk - jöhet egy újabb kiváló pedigrével rendelkező ellenfél, az Inter. Nagyon jó sorozat ez az EL, több párharc is hihetetlen izgalmakat hozott (a mi meccsünk mellett például az Anfielden is csúcsra járatták a szurkolók pulzusát), és született pár sokkoló eredmény is. Az Atlético és a Napoli kizuhanását szerintem senki sem látta előre - legkevésbé a saját játékosaik. A madridiak búcsúja kissé idegesít, mert velük képzeltem el az amszterdami döntőt - stílszerű lett volna az 1963-as KEK-döntő újrajátszásával zárni a szezont. De sebaj, több is veszett Hastings-nél. A fő, hogy Dembéléék megtették a magukét és izgatottan várhatjuk az Inter elleni rangadókat! Maga a meccs eléggé csúnyán indult, az első félidőben viszonylag korán megszerezte a vezetést a Lyon, és totál meg voltak elégedve a lehető legsoványabb előnnyel. Ha másért nem, ezért biztosan megérdemelték a sorstól, hogy akkor kapták a mindent eldöntő gólt, amikor már csak a hosszabbítás percei voltak hátra - és amikorra az ex-gúnár edzőjük már rég lehozta Lisandrót, Gomis-t és Lacazette-et is. Nem tudtunk mit kezdeni velük egészen a második félidőig, de a fordulás után jóval korábban is egyenlíthettünk volna, de nagyon jó volt ez így is.

TAKE IT EASY

Sokan illettétek erős kritikával a csapatot, és való igaz, hogy sok idegesítő pontatlanság csúszott a játékba. De azért ne feledkezzünk már meg az ellenfél kilétéről. Franciaország első két csapatának egyikéről van szó, simán partiban vannak a gyorsan city-sedő, BL-negyeddöntős PSG-vel. És a vezető gól megszerzése után ez a bivalyerős csapat főleg arra koncentrált, hogy rombolja a mieink építkezését. Kifejezetten hatékonyan tették mindezt, ami a játékosok minőségének tudatában nem meglepő. Ez nem magyarázza a pontatlan passzokat, de azt igen, hogy miért tűnt sokszor bántóan fantáziátlannak a támadójátékunk. Ha egy jó csapat bekkel, akkor marha nehéz tetszetős akciókkal helyzetbe kerülni - maradnak a távoli lövések és az esetleges kontrák, amikor az ellenfél áttéved a térfelünkre.

Már az is szép teljesítmény volt, hogy lábon tudott maradni.

Szerintem jobb, ha nem visszük bele magunkat abba a mentalitásba, hogy elvárjuk a csapattól egy Lyon-kaliberű ellenféllel szemben a joga bonitót. Annyira nem vagyunk jók - pláne nem akkor, amikor az adott minőségi ellenfél továbbjutásra áll, és úgy dönt, hogy megkockáztatja a negatív focit ahelyett, hogy szerezne még egy gólt.

A rakás tetején az ember, akit csak a pénz érdekel... :)

Persze attól függetlenül, hogy mennyire leszólom a Lyon hozzáállását azért az még tény, hogy Friedelnek be kellett mutatnia egy-két komoly mentést a fordulás után. Grenier spinyoval megküldött közeli próbálkozása Brad apánk visszeres lábaiban akadt el, aztán volt egy fura (de fontos) kifutása is, amikor annyira meglepődött a puszta felismeréstől, miszerint még mindig tud futni, hogy a labda elrúgására már nem nagyon tudott odafigyelni, és majdnem így is gól lett a történet vége. Hálistennek Lacazette annyira megijedt a lehetőségtől, hogy földhöz vágta magát ahelyett, hogy gólt próbált volna szerezni. (Azóta sem értem, hogy a picsába nem kapott sárgát az esetnél.)

Akarták ezt a továbbjutást, épp annyira, mint mi

Láthattunk szép megmozdulásokat szinte mindenkitől, idegesítően béna megmozdulásokat meg szinte nélkül mindenkitől. Nem játszottunk jól, de megtettük amit megköveteltek a körülmények. Dembélé gólja előtt kétszer eltaláltuk a kapufát Holtby és Adebayor révén. Ade egyébként az első félidőben (a többiekhez hasonlóan) nagyon tré volt. De a fordulás után adott egy kihagyhatatlannak tűnő gólpasszt Bale-nek - komolyan szélsőket megszégyenítően pontos volt az a labda. Azonban Gareth is ember - elrontotta a ziccert, de neki is voltak megint nagyon jó sistergős lövései (ja, és mellőle fejelte Gonalons a gólt, de kegyesen megbocsátunk neki). Gallas hozzáállása szerintem megint példás volt - nem a legtehetségesebb játékos, de a szíve a helyén van mióta nálunk játszik. A második félidőben többször feltűnt kvázi jobbszélsőként, és Dembélé góljánál is a tizenhatoson belül helyezkedett. Ja, és persze AVB megint legtöbbünkre ráhozta az agybajt a cseréivel (Dempsey - Lennon, Livermore - Parker), de megint őt igazolta az eredmény. Kiváncsi vagyok mikor jutunk el oda, hogy szentségelés helyett helyeslően bólogassunk, mikor eredménykényszerben meglátjuk Jake-et az oldalvonalnál toporogni a 85. percben...

Összefoglalás.

Kevesen élvezték jobban a győzelmet Friedelnél. Egész meccsen basztatták a hazai szurkolók - akiket amúgy alighanem a Lloris iránt érzett szeretetük motivált, de attól még kapják be... :) - Brad pedig lefújás után egy másodpercig sem tudta türtőztetni magát:

Szó szerint, papa!

Majd pár órával meccs után még a twitterén is megerősítette mennyire édes volt, hogy övé volt az utolsó szó a francia drukkerekkel szemben:

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik