Tottenham-Swansea

Vágólapra másolva!
2012.04.01. 10:04
Bolondok napjához illően kellemetlen előérzetem van a meccsel kapcsolatban... Emlékszünk még mi történt legutóbb miután egy hazai pályán újrajátszott...

Bolondok napjához illően kellemetlen előérzetem van a meccsel kapcsolatban... Emlékszünk még mi történt legutóbb miután egy hazai pályán újrajátszott kupameccsen 3-1-es győzelmet arattunk? Szeretnénk elfelejteni, de aligha fog sikerülni az időskori szenilitás segítsége nélkül - ez a segítség pedig még remélhetőleg várat magára pár évtized erejéig. A Swansea már egyszer megizzasztott bennünket Dél-Wales-ben - ahol összesen két vereséget szenvedtek el egész szezonban, és többek között az összeomlással akkor még csak kacérkodó Man City-t is le tudták győzni. Ez a világraszóló diadal két idegenbeli bajnoki győzelem között született - a Wales-en kívüli eredményesség volt sokáig a Hattyúk PL-teljesítményének egyetlen takargatni való része, de amint az életéért küzdő Wigan 2-0-ás, valamint a Craven Cottage-en mindig sziklaszilárd Fulham 3-0-ás elintézése tanúsítja az utóbbi hónapra ezt a problémát is megoldani látszanak Rodgers-ék. Tehát nincs oka a mieinknek az elbizakodottságra (persze ettől függetlenül sem lenne...). A Chelsea és a Bolton elleni meccsek mindenesetre némi optimizmusra is okot adnak, hiszen a Stamford Bridge-en is jóval közelebb álltunk a győzelemhez mint a házigazdák, a kupameccsen pedig a 3-1-nél reálisabb eredmény lett volna a 6-0 - ha nincs Bogdán Ádi alighanem közelebb is kerültünk volna a féltucathoz.Bolondok napjához illően kellemetlen előérzetem van a meccsel kapcsolatban... Emlékszünk még mi történt legutóbb miután egy hazai pályán újrajátszott kupameccsen 3-1-es győzelmet arattunk? Szeretnénk elfelejteni, de aligha fog sikerülni az időskori szenilitás segítsége nélkül - ez a segítség pedig még remélhetőleg várat magára pár évtized erejéig. A Swansea már egyszer megizzasztott bennünket Dél-Wales-ben - ahol összesen két vereséget szenvedtek el egész szezonban, és többek között az összeomlással akkor még csak kacérkodó Man City-t is le tudták győzni. Ez a világraszóló diadal két idegenbeli bajnoki győzelem között született - a Wales-en kívüli eredményesség volt sokáig a Hattyúk PL-teljesítményének egyetlen takargatni való része, de amint az életéért küzdő Wigan 2-0-ás, valamint a Craven Cottage-en mindig sziklaszilárd Fulham 3-0-ás elintézése tanúsítja az utóbbi hónapra ezt a problémát is megoldani látszanak Rodgers-ék. Tehát nincs oka a mieinknek az elbizakodottságra (persze ettől függetlenül sem lenne...). A Chelsea és a Bolton elleni meccsek mindenesetre némi optimizmusra is okot adnak, hiszen a Stamford Bridge-en is jóval közelebb álltunk a győzelemhez mint a házigazdák, a kupameccsen pedig a 3-1-nél reálisabb eredmény lett volna a 6-0 - ha nincs Bogdán Ádi alighanem közelebb is kerültünk volna a féltucathoz.

CSAPATHÍREK

Lennon újra bevethető! Olyan rég láttunk már echte jobbszélsőt a csapatban - remélem a gyógyulása ezúttal teljes és nem újul ki a sérülése megint negyedóra kocogás után... Új visszatérő ill. sérült nincs a kupameccshez képest. Bár az erősen kérdéses, hogy a keddi 90 perc után King végig bírja-e ugrálni a mai meccset féllábon. Ha a válasz "nem" akkor elvileg a Kaboul-Gallas frankofón duó védelmezi majd a tizenhatosunk előterét. A középpályán és a csatársorban valósággal a bőség zavara tapasztalható: Azza, Bale, Modric, Parker, Sandro, vdV, Ade, Defoe, Saha mind-mind bevethetőek, hogy csak az alapesetben is kezdőre esélyes játékosokat említsem. Szerintem Harry visszatér majd a jó öreg 4-4-1-1-re két szélsővel, vdV-vel és egy csatárral. Amit persze szükség esetén meg lehet bolondítani egy cserecsatárral. Bale és Lennon adott a két szélen, Parker és Modric középen, vdV Ade pedig elől. Igen, tudom, a Bolton ellen Defoe és Saha is gólt szerzett, Ade meg újra a ziccerek elszórakozásával szereti leginkább múlatni az idejét, de a fizikuma miatt én a togóit kezdetném.

Friedel

Walker - Kaboul - Gallas - Assou-Ekotto

Lennon - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Adebayor

Ezt várom, de nagyon könnyen elképzelhető, hogy Harry óvatoskodni fog Lennonnal, és csak csereként számít majd rá. Ebben az esetben adja magát a 4-4-2, egy örömködő, "le football pour le JD" Defoe-val és egy szétszórt, frusztrált vdV-vel.

A Swansea-nál egy komoly hiányzó lesz - mégpedig a mi Steven Caulker-ünk. A kölcsönjátékosokat érintő PL-szabályok miatt lesz kénytelen kihagyni a meccset, és komoly veszteséget jelenthet ez a vendégeknek, hiszen a srác alapemberré vált a minden várakozást felülmúló szezont produkáló hattyúhadban. A szélen várható még némi bizonytalanság a Swansea kezdőjében, hiszen az utóbbi időben kifejezetten jól teljesítő, egykor a Spurs-ben is megforduló Routledge helyére az eltiltásából visszatérő "Lennon light" Nathan Dyer is ácsingózik.

MILESZ?

A Swansea beleszaladt egy meglepő Everton elleni hazai vereségbe a három győzelem után, mi pedig végre újra meccset nyertünk - igaz, "csak" kupameccs volt, így legutóbbi győztes bajnokink még mindig a középpálya nélküli Newcastle elleni 5-0 (február 11. basszus!!!). Ma nem igazán álmodozhatunk hasonló végeredményről, hiszen a wales-ieket csak egyetlen csapat tudta eddig kitömni, mégpedig a Manszúr FC a nyitófordulóban. Azóta nagyon megnőtt az újoncok önbizalma, és nemcsak az arabok pénzeszsákjából csináltak bokszzsákot azóta.

A QPR hatalmas szívességet tett nekünk az Arse legyűrésével (érdemes megkeresni Taarabt gólját - stílusosan tett pontot a 69 lövés -> 0 gól PL-statisztikájának a végére). Persze mi is megyünk még a Loftus Road-ra... mindenesetre egy ma délutáni győzelemmel pontszámban beérhetnénk a gúnárokat. Nem kell, hogy ecseteljem mennyire fontos lenne ez minden szempontból. Ha esetleg össze tudnánk hozni egy meglepetészámba menő kiütéses sikert (4-0 vagy még irreálisabb), akkor vissza is tudnánk szerezni a dobogó alsó fokát a szomszédéktól. De a sima három pont is leírhatatanul boldoggá tenne. Különösen azért, mert az Aston Villa hatalmasat küzdve bár de albukott hazai pályán a Chelsea ellenében, tehát jelenleg kettő pontra megközelített bennünket Abramovics off-shore vállalkozása.

A Swansea általában idegenben is megpróbálja uralni a labdatartást - meg kell próbálnunk megakadályozni ezt, hiszen ha kívül kerülnek a komfortzónájukon, akkor ők is hajlamosak a buta hibákra, a gólokhoz pedig általában szükség van ezekre. A közönség egészen biztosan megtesz majd mindent, hogy libabőrössé tegye a Hattyúkat - de abban sem kételkedem, hogy ha a 60. perc környékén nem vezetünk, akkor egyre megerősödnek majd a frusztrált morajlás kellemetlen hullámai is. Erősen kell kezdeni, rá kell ijeszteni a vendégekre, Lennon és Bale sebessége, Modric Julius Caesar-t megszégyenítő orra, vdV tekintélyes sörhasa és Adebayor zártosztályt idéző mosolya mind-mind olyan adottság ami segítségünkre lehet ebben. Használjuk ki az adottságainkat, és akkor meglesz a győzelem. 3-1-es hazait tippelek, Ade, Bale és Gallas góljaival - Lennon pedig legalább egy gólpasszal veszi ki a részét a munkából.

DIREKTORÚR

A Swansea kispadján egyébként olyan ember ül, akit sokan Harry utódjának tippelnek. Rodgers dolgozott már a Chelsea-nél is Zsozé keze alatt, és már ott is ígéretes tanoncnak bizonyult. A Swansea-val pedig eddig kisebbfajta csodát tesz. Szóval a részemről nagyon elégedett lennék azzal, ha nálunk kötne ki (akár most akár a távolabbi jövőben).

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik