Mindenki Zlatan hátát nyalja: ötmillió darabot rendeltek a „Zlélyegből”

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 12:55
null
Egy büszke tulajdonos a „Zlélyegekkel” (Forrás: Dirty Tackle)
Elérkezett a várva várt nap: a Svéd Posta hivatalosan is kibocsátotta a Zlatan Ibrahimovic bélyegsorozatot. Az öt különböző darabból álló „Zlélyeg” már a megjelenés előtt hatalmas sikert aratott: az árusítás megkezdése előtt ötmillió darabot rendeltek belőle.

A Facebook, a Skype és az e-mail korában azért ez elég szép szám, főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy Svédországban 9.5 millióan laknak.

Persze külföldről is érkezett komoly megrendelés, Franciaországban egészen nagy az érdeklődés: volt olyan, aki egymaga 1500 darabot kért. Lehet, hogy pont a PSG csatára volt az.

A készülő bélyegekről először novemberben adott hírt a svéd sajtó, akkor Zlatan megtiszteltetésnek nevezte az állami „megbélyegzést”, persze tette ezt a maga utánozhatatlan stílusában. „Gyakran kapok számlákat és ritkán látok rajtuk szép bélyegeket. Talán mostantól máshogy lesz.”

(Forrás: Dirty Tackle)
(Forrás: Dirty Tackle)

Az átszámítva 2000 forint értékű bélyegsorozatból három az emlékezetes Svédország–Anglia (4–2) válogatott felkészülési mérkőzés pillanatait örökíti meg, köztük azt az ollózó mozdulatot, amellyel Ibra kiérdemelte a 2013-as Puskás-díjat.

Mi lesz a következő? Nem lepődnénk meg, ha a Zlatan arcképével ellátott 1000 koronás bankjegyre sem kéne sokáig várni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik