Ferguson otthon őrzi az övet, amivel kedvenc tanára verte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.28. 19:26
null
Ferguson Elizabeth Tomphsonnal 1999-ben (Forrás: Huffington Post)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United tavaly visszavonult skót menedzsere egy interjúban elárulta, otthon őrzi azt az övet, amellyel egykori kedvenc tanára rendszeresen fenyítette. Ferguson azt is bevallotta, hogy a „bőr testápoló” fájdalmas, de jótékony hatása nélkül meg sem közelítette volna pályafutása során elért páratlan sikereit.

 

A 72 éves szaktekintély elárulta, szigorú iskolai nevelője, Elizabeth Tomphson az övet halála előtt neki ajándékozta, dolgozószobájában őrzi.

„Hat ütés azzal az övvel, és garantált volt a kínszenvedés. Ezt a büntetést általában akkor kaptuk, ha az udvaron verekedtünk” – meséli Fergie egy szigetországi oktatásügyi kiadvány (TES) „Kedvenc tanárom” rovatában. Ennek ismeretében már az is egyértelmű, Sir Alex honnan és kitől örökölte vitathatatlanul eredményes motivációs eszközeit, amit az angol sajtó gyűjtőnéven ”hajszárítózásként” emleget.

Ferguson nem tagadja, edzői karakterére nagy hatással volt kedvenc tanára (Fotó: Action Images)
Ferguson nem tagadja, edzői karakterére nagy hatással volt kedvenc tanára (Fotó: Action Images)

„Elizabeth Thompson egy valódi inspiráció volt számomra. Nyers és határozott volt, de mindenkiből kihozta a legjobbat, aki csak a keze alá került. Ezt a képességemet egyértelműen neki köszönhetem” – írta visszaemlékezésében.

Ferguson iskolai évei után is szoros kapcsolatot ápolt egykori tanárával.

„Miután elhunyt, nem tudtam ott lenni a temetésén, de pár hónappal később ellátogattam a temetőbe és leróttam tiszteletemet. Ezt követően tudtam meg, hogy rám hagyta az övet. Az unokája juttatta el hozzám, levelében ezt írta: »Ön többet tud erről az övről, mint bárki, akit ismerek«. A dolgozószobámban őrzöm, az unokáim már a tudattól is rettegnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik