Világszenzáció: először férfi nő ellen ketrecharcban!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.19. 15:20
null
Emerson Falcao és Juliana Velásquez nem fogja vissza magát (Fotó: TMZ)
A kevert harcművészet (MMA) történetében először egy férfi és egy nő fogja egymásból a szuszt is kiverni. A TMZ értesülése szerint a nemek harcának mindössze két szabálya van: nincs könyök- és térdhasználat.

 


A szervezők állítása szerint komoly viadalról van szó, egyik fél sem fog visszalépni. A különleges párbajra december 20-án Rio de Janeiróban kerül sor Emerson Falcao és Juliana Velásquez között.

Egy interjúban Falcao elmondta, nem aggodalmaskodik amiatt, hogy egy nőt kell megütnie, elmondása szerint ugyanolyan keményen készül, mintha egy férfi ellen harcolna, és rámegy a kiütésre.

Juliana mindenesetre nem ijed meg a kihívástól, érti, miért döbbenti meg a csata az embereket, de megígérte: „Győzni fogok, mert mindig férfiakkal edzek, nem lesz semmi meglepetés számomra.”

„Profi dzsudoka vagyok, tudom, milyen adrenalinnal járnak ezek a versenyek, és hogy hogyan kezeljem ezt” – mondta Velásquez.

A TMZ megkérdezte a UFC tulajdonosát, Dana White-ot egy esetleges férfi–nő párharcról az Egyesült Államokban, de a válasz rövid és tömör volt: „lehetetlen”.

A találkozó hárommenetes lesz, és harmatsúlyban vívják meg. A jelenleg állítólag sérüléssel küszködő Falcao áprilisban debütált az MMA-ban, akkor azonban már az első felvonásban elbukott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik