A babonás Mancini kitiltotta a lila színt az öltözőből

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 17:20
null
Minden rossz okozója, a lila melegítő (Fotó: kckrs.com)
Nem enyhén babonás a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini. A manchesteri kékeket 2009 óta irányító olasz mester megtiltotta játékosainak, hogy lila színt hordjanak a mérkőzések előtt – írja a The Mirror. Az ok: mert balszerencsét hoz. A probléma: a Man. City idei melegítőéjnek – amit a játékosok utazáskor és a mérkőzések előtt hordanak – felső része nagy részben lila színű.

Roberto Mancinit az utóbbi hetek kudarcai (csúfos BL-kiesés, vereség a városi derbin és a bajnokságban összeszedett hatpontos hátrány) arra ez elkeseredett és kétségbeesett lépésre késztették, hogy megtiltsa játékosainak a klub hivatalos melegítőjének viselését, mivel a lila egy olasz embernek egyet jelent a balszerencsével, gyásszal, keserűséggel.

Mancini lila-fóbiája már az Ajax elleni BL-visszavágó alkalmával is megmutatkozott, mikor a lilabonás mesternek feltűnt, hogy az UEFA hivatalos megkülönböztető felsői is lila színűek. Levetette játékosaival, de a „liltagadás“ mellett sem sikerült legyűrni a holland bajnokot, ráadásul a klubot akár meg is büntethetik a kihágásért.

Ha a klubvezetők is kiállnak Mancini babonája mellett, kénytelenek lesznek a szezon hátralévő részére új (lila mentes) melegítő garnitúrát rendelni a csapatnak, bár a klub költségvetését ismerve, nem ez fogja csődbe vinni az angol bajnoki címvédőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik