T. D. 2019.08.23 14:51 Frissítve: 2019.08.24 11:31

Videó: F. Torres lejátszotta karrierje utolsó meccsét

Pénteken lejátszotta karrierje utolsó mérkőzését Fernando Torres. Az Atlético Madrid, a Liverpool, a Chelsea, a Milan, valamint a spanyol válogatott labdarúgójaként ismertté vált Kölyök a Szagan Toszu Vissel Kobe elleni meccsével búcsúzott el a profi labdarúgástól.

Torres karrierje utolsó lövéseinek egyike (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a labdarúgással 35 éves korában felhagyó Torres még júniusban jelentette be a közelgő visszavonulását. A jó barátjával, Andrés Iniestával – aki érzelmes levéllel búcsúzott tőle a találkozót megelőzően – és David Villával felálló Vissel Kobe ellen magyar idő szerint pénteken 12.30-kor kezdődő bajnoki találkozó volt az utolsó mérkőzése.

Magáról a meccsről nem érdemes sok szót ejteni: a Vissel Kobe már a 11. percben előnybe került, végül 6–1-re győzedelmeskedett. A búcsút intő spanyol csatár végig játszott, míg a túloldalon Iniesta szerezte az egyik gólt (egy másik előkészítésében is részt vett egy remek, hosszú átadással), egyet pedig a nemrég még Barca-játékos Thomas Vermaelen – a probléma mindössze annyi, hogy ő a saját kapujába talált be.

Torres már a mérkőzés előtt ölelkezett Iniestával, csapatkapitányként is ők ketten vezethették ki együttesüket a pályára – érzelmekben természetesen nem volt hiány.

Oliver Trenchard on Twitter

Fernando Torres prepares for the final professional match of his playing career - of course it's against Vissel Kobe with Andrés Iniesta as captain. #トーレス #サガン鳥栖 #ありがトーレス https://t.co/ajQcQHym7g


DAZN Italia on Twitter

L'abbraccio tra Iniesta e Torres prima dell'ultima partita del Niño Ora LIVE su #DAZN https://t.co/SuPqcrQHx7

Torres Italian Forum on Twitter

E così finisce la sua carriera professionale. Un "grazie" per tutti questi anni non è abbastanza, niente di quello che potremmo dire lo sarà mai. Sempre a fianco a lui per la nuova avventura che lo aspetta. Once a Torrista, always a Torrista. @torres @Webftorres https://t.co/frFxBdZvtu

 

Iniestát egyébként combhajlító-problémák miatt 45 percnyi játék után le kellett cserélni.

Még egy utolsó csata a pályán Andrés Iniestával (Fotó: AFP)

Fernando Torres pályafutását az Atléticónál kezdte, amelynél több mint 200 meccset játszott le, ezeken összesen 82-szer volt eredményes. A gólzsák ezt követően, 2007-ben Angliába igazolt, négy évig volt a Liverpool, négy évig a Chelsea futballistája. Később megfordult a Milannál, majd rövid időre visszatért az Atléticóhoz, végül tett egy kitérőt Japánba.

Torres a klubjaiban összesen 255 gólt szerzett, nyert többek között Bajnokok Ligáját és kétszer Európa-ligát, míg a spanyol válogatottal – melyben 110 alkalommal lépett pályára, s 38-szor talált be – 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki, 2010-ben világbajnoki címet ünnepelhetett. A 2008-as Eb döntőjében Fernando Torres nevéhez fűződött az egyetlen, mindent eldöntő gól. A La Ligában kétszer is volt gólkirály.

Egy korszak vége. Viszlát, Kölyök.

2021.09.18 00:30:26

Spanyol labdarúgás CSILLAG PÉTER

A farmernadrágos fantomról szól ez a cikk: a csata szó szerint láthatatlan főszereplőjéről.

2021.09.13 19:45:19

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A katalán klub ifjú középpályása már most annyit ér, mint a Barcától nyáron távozó Lionel Messi...

2021.09.12 19:49:01

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A francia támadó triplázott, míg a debütáló Camavinga hat perc alatt volt eredményes.

2021.09.03 13:45:22

Spanyol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Az európai topligák közül a spanyol élvonalban költötték a legkevesebb pénzt átigazolásokra a lezárult transzferiődszakban.

2021.09.01 23:50:33

Spanyol labdarúgás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Azt nem mondom, hogy ez valamiféle mesterterv része lett volna, részben mert Messi könnyei – legalább – őszintének tűntek, részben mert al-Kelaifi talán mégsem akkora sakkjátékos, hogy a Barca teljes ledarálása árán jusson hozzá a koronagyémánthoz.