Nemzetisport.hu 2010.01.20 13:57 Frissítve: 2011.06.29 00:02

Újabb egy évig marad a sikerkovács

Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője egy évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését – ezt a katalán klub kora délutáni sajtótájékoztatóján jelentették be.  

Guardiolának egyelőre nem kell új állás után néznie (Fotó: Action Images - archív)
Guardiolának egyelőre nem kell új állás után néznie (Fotó: Action Images – archív)

Az elmúlt napokban egyre több találgatást lehetett hallani Josep Guardiola jövőjével kapcsolatban, de a Barcelona hamar eloszlatta a kételyeket: a katalán klub szerda kora délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő szezonban is Guardiola marad a csapat edzője.

„Tegnap este leültünk beszélgetni, és Guardiola kijelentette, hogy még legalább egy évig maradni szeretne" – mondta a sajtótájékoztatón Joan Laporta, a Barcelona elnöke. A sportvezető azt is hozzátette, hogy a spanyol szakember az új elnökválasztás után, július 1-jén írja alá új szerződését.

A 39 éves vezetőedző 2008-ban vette át a katalánok irányítását, és az elmúlt szezonban minden lehetséges sorozatban az élen végzett csapatával, a spanyol bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is elhódította (ezeken a trófeákon kívül megnyerte a Király-kupát, a spanyol Szuperkupát, az európai Szuperkupát, illetve decemberben a klubvilágbajnokságot is).

Guardiola szerződése a mostani idény végén, júniusban járt volna le – a vezetőség pedig úgy döntött, még egy évre magához köti a szakembert, akinek neve a Barcelonával elért fantasztikus szezonja után több csapatnál is szóba került.

2023.02.05 20:40:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A forduló nyertese lett a Real Madrid botlását kihasználó katalán csapat, nagyon gyengén játszott a Sevilla.

2023.02.05 13:48:56

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Barcelona nyolcpontos előnyre tehet szert a La Ligában, ha legyőzi a Sevillát a Camp Nouban.

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.