Spanyolország: internetes FIFA-bajnokság indul, a Barca és a Real sztárja is játszik

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 11:57
null
Sergi Roberto kontrollerrel a kezében (Forrás: Twitter)
Internetes FIFA-bajnokságot szervez a húsz spanyol élvonalbeli labdarúgóklub a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben. A tornán az FC Barcelonát Sergi Roberto, míg a Real Madridot Marco Asensio képviseli majd – írja a Football Espana.

 

Úgy tűnik, a spanyol labdarúgóklubok megtalálták a módját annak, hogy a szurkolók az országban (és szinte a teljes világon) tomboló koronavírus-járvány idején se maradjanak futball nélkül: a La Liga húsz csapata online FIFA-bajnokságot rendez.

A virtuális liga megszervezésének gondolata azután vetődött fel, hogy a Borja Iglesias (Real Betis) és Sergio Reguilón (Sevilla) által a napokban lejátszott – és 6–5-ös Betis-sikerrel végződő – sevillai derbit csaknem 60 ezer néző tekintette meg az interneten. (A győztes gólt a zöld-fehérek csatára éppen saját magával lőtte.)

Real Betis Balompié on Twitter

Yeah, buoy!!! @BorjaIglesias9 has won the virtual #ElGranDerbi He scored the victory goal with himself (never thought I'd write that here) Hats off also to @sergio_regui for making this happen #BetisAtHome https://t.co/aX5TdcWqgJ



A bajnokság sorsolását csütörtökön 20 órától készítik el – ezen a linken elméletileg nyomon is lehet majd követni –, a mérkőzésekre pénteken, szombaton és vasárnap kerül sor, vélhetően egyenes kieséses rendszerben.

A sztárklubok közül az FC Barcelonát Sergi Roberto, a Real Madridot Marco Asensio, az Atlético Madridot a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján duplázó Marcos Llorente képviseli majd a virtuális térben, és a tervek szerint Adnan Januzaj (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia) és Lucas Pérez (Alavés) is kontrollert ragad.

Ami az igazi spanyol bajnokságot illeti: a La Liga egyelőre két forduló erejéig, április 4-ig függesztette fel a küzdelmeket, de a koronavírus terjedése miatt nagy valószínűséggel meghosszabbodik majd a kényszerszünet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik