nemzetisport.hu 2015.05.28 10:35 Frissítve: 2015.05.28 10:44

Real Madrid: Benítez már tudja, ki lesz az első szerzemény?

A nemzetközi sportsajtó az utóbbi napokban kész tényként kezeli, hogy Rafa Benítez, a Napoli labdarúgócsapatának mestere ül le a Real Madrid kispadjára. Már olvashattunk a spanyol szakember madridi terveiről is, az angolok pedig most azt is megsúgták, ki lehet az első szerzeménye.

Sterling (balra) lesz Benítez első madridi szerzeménye? (Fotó: Reuters)

„Rafa Benítez lesz a Real Madrid edzője, ez kilencvenkilenc százalék” – mondta korábban Ernesto Bronzetti, a Real Madridtól menesztett Carlo Ancelotti ügynöke. Az angol lapok sem kérdőjelezik meg az olasz szavait, sőt már azt is tudják, ki lesz az első érkező, ha a Napoli mestere veszi át a királyiak irányítását.

A Daily Mirror, a Sky Sports, az ESPN és a Metro által is közölt információk szerint Rafa Benítez a madridiak elnökével, Florentino Pérezzel való egyeztetés során leadta a kívánságlistáját is, melynek első helyét Raheem Sterling foglalja el.

A korábbi hírek szerint Benítez nem szeretné megszerezni Marco Reust, mivel úgy érzi, James Rodríguezzel, Cristiano Ronaldóval, Jesével és Gareth Bale-lel tökéletesen le vannak fedve a szélek, Sterling azonban szerinte képes lenne a középpálya közepén és a csatárposzton is megharcolni a helyéért, így tökéletes kiegészítése volna a madridi támadószekciónak.

Az angol távozása Liverpoolból nyílt titok, miután a „vörösök” vezetősége képtelen kielégíteni a játékos anyagi követeléseit; a kérdés már csak az, melyik európai topklub felé veszi az irányt.

Mivel a blancóknak a transfermarkt.de által 30 millió euróra taksált Sterling magas fizetése biztosan nem jelentene gondot, a szigetországban biztosra veszik, hogy a Real Madridról többször is lelkesen nyilatkozó támadó a spanyol fővárosba költözik a nyári átigazolási időszak elején.

2021.01.24 15:50:38

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A foggal-körömmel védekező hazaiak csak megnehezíteni tudták a katalánok dolgát, de azt nagyon.

2021.01.23 20:17:37

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kroos, Benzema és Modric remekelt; Hazard gólt lőtt és gólpasszt adott – először madridi karrierje során.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.