PL: a Wolves közel 33 millió euróért vett portugál támadót

VARGA ÁDÁMVARGA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 06:49
null
Guedesnek valószínűleg nem lesznek beilleszkedési problémai új csapatában, ahol számos honfitársa is játszik (Fotó: wolves.co.uk)
Nincs meglepetés, portugál játékost igazolt az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers. A 25 esztendős Goncalo Guedes a spanyol Valenciától érkezett – írja a klub honlapja.


A bal oldali támadóként és csatárként is bevethető Guedesért 32.6 millió eurót fizetett a Wolves. A 31-szeres portugál válogatott játékos öt évre írt alá a honfitársait előszeretettel foglalkoztató klubhoz – immár tízfős a kontingens.

„Nagyon kevés az egyszerűen végrehajtható igazolás, ez sem volt kivétel, számos klub az utolsó pillanatig próbálta megszerezni Guedest. Nagyon örülünk, hogy minket választott, várjuk, hogy meleg fogadtatásban részesüljön szombaton a Molineux-ban” – mondta Jeff Shi, a Wolves elnöke a klub honlapján.

Hozzátette, már régóta figyelik a portugált.

Guedes a Benficában nevelkedett, 2017 januárjában 30 millió euróért vette meg a francia Paris Saint-Germain, de nem tudott gyökeret ereszteni a párizsiaknál, csupán 13 tétmérkőzésen kapott szerepet. A Valencia 2017-ben először kölcsönvette a PSG-től a támadót, aki első spanyolországi idényében 33 bajnokin öt gólt szerzett és tizenegy gólpasszt adott. A Turia-partiak ezt követően 40 millió euróért megvásárolták a játékjogát.

Valenciában összesen 178 tétmérkőzésen 36 gól és 30 gólpassz volt a mérlege. A 2021–2022-es évadban 36 La Liga-találkozón tizenegy gól és hat gólpassz állt a neve mellett. – GUEDES ÖSSZES BAJNOKI GÓLJA AZ ELŐZŐ ÉVADBAN ITT!


A 25 éves támadó 2019-ben örökre beírta magát a futball történelemkönyvébe, hiszen a Nemzetek Ligája első döntőjének egyetlen gólját szerezte, amivel Portugália 1–0-ra legyőzte Hollandiát. A finálé 75. percben közel 16 méterről lőtt annak a Jasper Cillessenek a kapujába, aki szintén hétfőn hagyta el a Valenciát. – A GÓL ITT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik