Madridban 20 millió fontot adnának Adebayorért - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 18:46
null
Adebayorra vágynak a Realnál (Fotó: Action Images)
Angol sajtóértesülések szerint a Real Madrid labdarúgócsapata 20 millió fontos (24.4 millió eurós) ajánlatot készül tenni Emmanuel Adebayoért, a Manchester City támadójáért.

A spanyol sajtóban napi téma a nyári átigazolási szezon végéhez közeledve, hogy José Mourinho tipikus befejező embert, egy vérbeli centert mindenképpen szerződtetne még.

A nevek repkedtek eddig is, kik lennének a lehetséges kiszemeltek. Korábban írtak Luís Fabiano, Nicklas Bendtner és Hugo Almeida esetleges madridi szerződtetéséről, míg Mario Gomez, Fernando Llorente, Didier Drogba és Romelu Lukaku jelenleg is képben lehet, utóbbiak közé sorolhatjuk most már Adebayort is.

A Realnál Gonzalo Higuaín az előző idényben centererényeit csillogtatta meg, futószalagon gyártotta a gólokat, míg az epizódszerepre kárhoztatott Karim Benzemában ott van a lehetőség, hogy az argentin klubtárs helyettese vagy éppen potenciális riválisa, alternatívája legyen.

A mostani transzfer, leginkább annak ára azonban azt sugallja, akár valóság is lehet Adebayor szerződtetéséből, hiszen Florentino Pérez klubelnök korábban kijelentette: a klub utolsó, hetedik nyári igazolására maximum 20 millió eurót költhet Mourinho, többet nem. Nos, a togói centerre a jelek szerint még egy kicsit többet is szánnának, de mindenesetre alkura készek...

A 26 éves Adebayor remek idényeket tudott maga mögött az Arsenalnál – a 2007–2008-as szezonban harminc gólt szerzett –, mielőtt 2009 nyarán elfogadta volna az egyre merészebbet álmodó, azért anyagilag sokat is áldozó Manchester City ajánlatát, és ötéves szerződést kötött.

Az Arsenal 25 millió fontért vált meg kulcsemberétől, aki feledtetni volt képes a sokáig pótolhatatlannak hitt Thierry Henryt. Adebayor első citys szezonjában 31 mérkőzésen 14 gólig jutott, de csapata vele sem ért oda a Premier League dobogójára, illetve a Bajnokok Ligájába. A manchesteriek kerete azonban igen bő, könnyen elképzelhető, hogy van az a pénz, amiért megválnának a togói centertől, aki közel sem tölt be olyan fontos szerepet, mint az Arsenalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik