La Liga: május vége előtt nem várható az újrakezdés

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 18:19
null
Tebas mindenképpen be akarja fejezni a bajnokságot (Fotó: AFP)
Az AP hírügynökség beszámolója szerint a spanyol La Liga elnöke, Javier Tebas újságírókkal folytatott videokonferencia keretén belül elmondta: kizártnak tartja, hogy az élvonal küzdelmei május vége előtt folytatódjanak, ám ő maga eltökélt a 2019–2020-as idény befejezése mellett.

 

Spanyolországban március 23-án bizonytalan időre felfüggesztették a bajnokságot, miután a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendeltek el az országban. Noha sajtóhírek szerint korábban szóba került már egy esetleges május eleji folytatás, és maga a La Liga elnöke, Javier Tebas is úgy nyilatkozott korábban, nem lehetetlen, hogy már május közepén folytatódjon a bajnoki idény, most úgy tűnik, májusban semmiképpen nem rúgnak már labdába a La Ligában.

Javier Tebas újságírók számára tartott videokonferencián elmondta, több forgatókönyvet is megvizsgáltak a folytatást tekintve és ezeknél figyelembe vették azt is, hogy az európai kupaidény csak június végén kezdődik.

„Mindent egybevetve a legvalószínűbb, hogy zárt kapus meccsekkel indul újra majd a bajnokság, de az is elképzelhető, hogy bizonyos helyszíneken csak csökkentett számban beengednek nézőket” – írja az AP hírügynökség Tebasra hivatkozva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik