D. S. B.
2023.01.31 14:14 Frissítve: 2023.01.31 15:32

La Liga: fordulat, Gavit regisztrálhatja a Barcelona!

Az utolsó pillanatokban történt fordulat a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona fiatal sztárjával, Gavival, akit az előzetes hírek ellenére most mégis regisztrálhatnak a „gránátvörös-kékek” első csapatába.

 

Gavit mégis regisztrálhatta az FC Barcelona (Fotó: Getty Images)

Mint azt korábban megírtuk, az FC Barcelona nem regisztrálhatta több játékosát sem, mert a jelenlegi keret bértömege (fizetése) meghaladta a La Liga által engedélyezett mértéket, ezért a katalánoknak a szerződéshosszabbítások miatt figyelembe kell venniük a következő évad költségplafonját, illetve az extra bevételekre szert tevő kluboknak – mint az FC Barcelona – új költségvetést kell készíteniük a következő két idényre.

Memphis Depay távozása és Gerard Piqué visszavonulása után úgy tűnt, Xaviék előtt megnyílt az út Gavi regisztrációját illetően, de a liga azt közölte, a katalánok további két feltételnek sem felelnek meg.

A klub most honlapján számolt be róla, hogy a barcelonai Kereskedelmi Bíróság határozatban járult hozzá az ideiglenes intézkedés elfogadásához. Eszerint „sürgetni kell a Spanyol Labdarúgó-bajnokságot (LFP), hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Gavit regisztrálhassák még a téli átigazolási piac zárása előtt.”

Az FC Barcelona múlt pénteki kérésére született döntés szerint az LFP illetékes testülete elutasította a labdarúgó regisztrációjának elfogadását, de a klub követelésében a legitimitás elvével érvelt, s úgy fogalmazott: „a regisztráció elmulasztása az átigazolási időszak lejárta előtt, azt jelenti, hogy szabadügynökök lesznek és ez súlyos, helyrehozhatatlan károkat okozna az FC Barcelonának”.

Ezt követően a felek értesítették a La Ligát a bíróság által meghozott ítéletről, így Gavi már az első csapat játékosaként is regisztrálható.

2023.03.19 19:17:44

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Roberto és Kessié találata katalán sikert jelentett az el Clásicón, 12 pont a két csapat közti különbség.

2023.03.12 20:36:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A katalánok kilencpontos előnyből várhatják a jövő heti el Clásicót.

2023.03.11 03:49:06

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Espanyol kilenc év után talált be a Bernabéuban, de így sem szerzett pontot.

2023.03.05 14:08:22

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Fontos pontokat veszített a címvédő a lelkes sevillaiak otthonában, tovább nőtt az élen a Barcelona előnye.

2023.03.05 14:08:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Raphinha gólja elegendőnek bizonyult, a Barcelona fél órát emberhátrányban játszva is nyert.