Koronavírus: nagy bajban a Málaga, minden játékost elküldenek

Vágólapra másolva!
2020.08.24. 15:44
null
A Málaga az első csapat összes játékosával szerződést bont (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt rendkívül nehéz anyagi helyzetbe került a spanyol másodosztályú Málaga labdarúgócsapata, ezért minden játékosával közös megegyezéssel szerződést bont – áll a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.


„Az elmúlt hónapok történései nehéz döntések meghozatalára késztették a klubot. Az átszervezés az első csapat játékosait érinti. A Málaga CF vezetősége közölte a labdarúgókkal a kollektív szerződésbontási szándékát. Az új struktúra segítheti át klubunkat ezen a rendkívül nehéz gazdasági helyzeten, és bízunk benne, hogy szurkolóink is megértik, hogy ez a Málaga jövőjét jelenti” – írja közleményében a klub.

A Málaga a 2017–2018-as idényben utolsóként zárt a La Ligában, így kiesett a másodosztályban. A 2018–2019-es évadban bejutott a rájátszásba, ám nem tudta kivívni a visszajutást. A 2019–2020-as kiírást a 14. helyen zárta a 22 csapatos második ligában. A klub nemrégiben a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé is bejutott: a 2012–2013-as idényben a későbbi ezüstérmes Borussia Dortmund ejtette ki a negyeddöntőben.

A koronavírus-járvány miatt a csőd szélére került a klub, így kénytelen megválni profi futballistáitól, akik szabadon igazolhatóvá válnak. Többek között a volt Liverpool-játékos, Dani Pacheco, valamint a Real Madridban nevelkedett Luis Hernández Rodríguez és Adrián is távozik.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik