Gyász: elhunyt a La Liga történetének egyik legjobb gólvágója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 08:38
Életének 69. évében szívinfarktus miatt elhunyt Enrique Castro González, azaz Quini, a Sporting Gijón és az FC Barcelona legendája.

Az 1949 szeptemberében született csatár profi pályafutása során az Ensidesában, a Sporting Gijónban és a Barcelonában játszott. A Sportingban két részletben összesen tizenöt szezont húzott le. Quini összesen hét gólkirályi címet szerzett, ebből ötöt (hármat a Gijónnal, kettőt a Barcával) a spanyol élvonalban.

Quini a La Liga történetének nyolcadik legeredményesebb góllövője, 448 első osztályú bajnoki meccsen összesen 219 találatot szerzett.

A Barcelonával többek között két Király-kupát és egy KEK-et nyert.

A spanyol válogatottban 35 mérkőzésen lépett pályára, összesen nyolcszor talált be címeres mezben. Ott volt az 1978-as és az 1982-es világbajnokságon, valamint az 1980-as Európa-bajnokságon.

Érdekesség, hogy 1981. március 1-jén Quinit két fegyveres férfi elrabolta, s több mint húsz napig tartotta fogva. Quinit a spanyol és a svájci hatóságok szabadították ki.

Real Sporting on Twitter

Con profundo pesar damos cuenta del fallecimiento de nuestro querido Quini. DEP https://t.co/4ywg7jsNBf



FC Barcelona on Twitter

Muere Enrique Castro 'Quini' (1949-2018), jugador y leyenda de nuestro Club. El Camp Nou nunca olvidará tu legado. DEP



Selección Española de Fútbol on Twitter

La RFEF lamenta el fallecimiento de Enrique Castro 'Quini', leyenda del fútbol español. Descanse en paz #EternoBrujo https://t.co/dk3U0lLf5y



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik