Barcelona: megvan az új edző és az új kapus!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 20:24
null
Nem történt meglepetés, Luis Enrique lett a befutó (Fotó: Reuters)
A Barcelona labdarúgócsapata hétfő este bejelentette, hogy két évre szerződteti vezetőedzőnek Luis Enriquét.

 

A honlap beszámolója szerint a Barca 44 esztendős korábbi játékosa, Luis Enrique volt az egyetlen jelölt a távozó vezetőedző, Tata Martino helyére, és a vezetőség elfogadta Andoni Zubizarreta előterjesztését. Luis Enriquét – akinek érkezését a spanyol sportsajtó az elmúlt hetekben megjövendölte – szerződése aláírása után, szerda kora délután mutatják be hivatalosan, mint a Barcelona új vezetőedzőjét.

A katalán klub bejelentette azt is, hogy – a sajtóban szintén megjelent híreknek megfelelően – szerződteti Marc-André ter Stegent, a Borussia Mönchengladbach kapusát, míg José Manuel Pinto távozik. Szintén a klubbal kapcsolatos hír, hogy a két saját nevelésű fiatal, Gerard Deulofeu (Everton) és Rafinha Alcantára (Celta Vigo) visszatér egyéves kölcsönjátékáról.

A katalán klub hivatalos honlapja emlékeztet: Luis Enriquének ez lesz a harmadik időszaka a Barcelonában. Először 1996-ban játékosként érkezett a Real Madridtól (ritka útirány!), és hamarosan a Camp Nou közönségének egyik kedvencévé vált. Nyolcévnyi barcelonai játékos-pályafutása során 300 mérkőzésen 109 gólt szerzett, bajnoki címet, Király-kupát, KEK-et és Európai Szuperkupát nyert, 2004-es visszavonulása előtt két évig csapatkapitány volt.

A korábbi 62-szeres spanyol válogatott támadó 2008-ban edzőként tért vissza a klubhoz, és a Barca B-t pontrekorddal feljuttatta a spanyol második vonalba. Ezt követően Luis Enrique vezetőedzőként az olasz Románál, a legutóbbi idényben pedig a spanyol Celta Vigónál dolgozott, mielőtt most harmadszor is a Barcelona szolgálatába szegődött volna.

A Barcelonánál mozgalmas napot élnek: mint korábban beszámoltunk róla, Lionel Messi 2019-ig meghosszabbította szerződését a katalán klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik