Barca: „Láttam a szerződést, Messi ingyen legkorábban 2021-ben távozhat”

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 10:42
null
Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke úgy véli, Lionel Messi ingyen legkorábban 2021 nyarán hagyhatja el a „gránátvörös-kékeket” (Fotó: AFP)
Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke úgy véli, Lionel Messi ingyen legkorábban 2021 nyarán hagyhatja el a „gránátvörös-kékeket”.

 

Mint megírtuk, az argentin szupersztár kedden tájékoztatta a katalán klub vezetőit arról, hogy egyoldalúan felbontaná a szerződését, amire a megállapodásában foglaltak szerint minden idény végén lehetősége nyílik. Ezt elméletileg június 1-je előtt jeleznie kellett volna az elnökség felé, de a koronavírus-járvány és az októberig kitolt átigazolási időszak új helyzetet teremtett.

Ennek kapcsán most megszólalt Joan Gaspart, aki 2000 és 2003 között volt a katalán klub első embere. A 75 esztendős sportvezető a Marcának elmondta, Lionel Messi ezen a nyáron biztosan nem hagyhatja el ingyen a Barcelonát.

„Nem tud most elmenni, ingyen csak jövőre lesz erre lehetősége. Láttam a szerződést, amiben teljesen egyértelműen meg van fogalmazva. A záradék júniusban érvényét vesztette. Ha kevesebbért távozik, mint a kivásárlási ára (ez a megállapodása szerint 700 millió euró – a szerző), az sokkal megalázóbb lesz a Barcelona számára, mint a Bayern München elleni 2–8.”

„Az én megítélésem szerint inkább távozzon jövőre ingyen, mint most 700 milliónál kevesebbért. Ez az egész nem pénz kérdése, hiszen van egy aláírt szerződés, ennyi. Nagyon szeretem Messit, de a Barcelonát még jobban. Fizessék ki a kivásárlási árát. Hasonló volt a helyzet, amikor Luis Figónál eljátszották ezt velünk, de én is megcsináltam Rivaldo esetében, mert számomra a Barcelona volt az elsődleges (Gaspart akkoriban még alelnökként tevékenykedett a klubnál, később lett elnök – a szerző). A jelenlegi szituáció ugyanez. Megértem, hogy Messire nyomást gyakorolnak annak érdekében, hogy elhagyja a csapatot, de ha még én lennék a klub elnöke, nem tárgyalnék az árról, egy centet sem engednék el. Messinek sem szabad elfelejtenie, hogy a szurkolók jobban szeretik a klubot a játékosnál. Ha úgy dönt, hogy jövőre ingyen akar elmenni, hát, nem szerencsés helyzet, hiszen addigra már 34 éves lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik