Barca: a Casillast támogató Valdés más bajnokságot is megismerne

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 19:17
null
Valdés (balra) és Casillas: barátok és riválisok (Fotó: Reuters)
Víctor Valdés nem türelmetlen, és nem aggódik a 2014 nyarán lejáró szerződése miatt sem. A Barcelona labdarúgócsapatának kapusa azt is elárulta: akkor sem esik kétségbe, ha úgy hozza az élet, hogy váltani kell.

"Soha nem aggódtam a szerződésem miatt, most sincs okom rá, még rengeteg idő van hátra belőle – utalt a hálóőr arra, hogy csapattársai többségét évekkel korábban hosszú távra magához láncolja a katalán együttes. Ellentétben vele. – Csak a következő mérkőzésre, ott is a győzelemre összpontosítok. Majd az idő eldönti, itt ér véget a karrierem, vagy sem, és ha igen, akkor mikor. A Barcelona kapusának lenni nagyon komoly kihívás. Én viszont nem zárkózok el attól, hogy megismerjek más kultúrát és bajnokságot."

Víctor Valdés támogatásáról biztosította a Real Madridnál az év végén meglepetésre kispadra szoruló válogatottbeli kapustársát, Iker Casillast. A rákos betegséggel küzdő Tito Vilanova vezetőedzőről, valamint Éric Abidalról azt mondta, hogy töretlen optimizmusuk, vidámságuk és munkaszeretetük nemcsak példaértékű, hanem abból még ők is erőt tudnak meríteni.

A bajnokságot a tetemes előny – kilenc pont a második helyen álló Atlético Madriddal szemben, valamint tizenhat pontos távolság a harmadik Real Madridtól – ellenére sem tartja már most lefutottnak.

"Nem a mostani távolság a fontos, hanem az, hogy a végén ki lesz az első helyen. Hosszú út vár még ránk, sok mérkőzéssel. Minden ellenfelünk megérdemli, hogy ugyanazzal a tisztelettel készüljünk és játszunk ellene, ahogyan azt eddig is tettük."

Valdés kisebb sérülés miatt csak a mai edzésen tért vissza a társak közé, az Espanyol elleni vasárnapi városi derbiről pedig azt mondta: mindig fontos számukra ez a találkozó, ami sohasem szokott könnyű feladatnak bizonyulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik