Atlético: az évforduló miatt négy új mezt is bemutattak – videó

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 13:09
Bemutatta a 2021–2022-es idényben használatos mezeit a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) bajnoka, az Atlético Madrid. A hivatalos „Club Atlético de Madrid” megnevezést lassan 75 éve használó klub az évforduló miatt négy különböző összeállítású felszerelést használ majd a következő idényben, amelyeket a klubtörténelem emlékezetes pillanatai során viselt mezekből merítve modernizáltak.


A klub a katonai háttérre utaló Atlético Aviación elnevezésről váltott a jelenleg is használatosra 1947-ben, ennek jövőre esedékes 75 éves fordulóját ünnepli a klub a mezekkel.
A klub a katonai háttérre utaló Atlético Aviación elnevezésről váltott a jelenleg is használatosra 1947-ben, ennek jövőre esedékes 75 éves fordulóját ünnepli a klub a mezekkel.

A hazai környezetben viselendő felsőrészen kissé koptatott mintázattal megjelenik a szokásos piros-fehér csíkozás, míg a nadrág és a sportszár kék színű. Ezt a szettet a klub első ilyen néven teljesített idényében használatos dizájn inspirálta.

A második számú felszereléssel az 1995–1996-os idényben bemutatott duplázás során viselt idegenbeli mezt hívták újra életre a tervezők, a modernizált verzió sötétkék alapszínben, némi élénk piros díszítéssel és ugyanilyen színű nadrággal, sportszárral kerül majd piacra.

A harmadik számú dressz a már lebontott Vicente Calderón Stadionban látott színekre hivatott emlékeztetni kék alapszínével és piros-fehér díszítésével, míg a negyedik szett tiszta pirosban pompázik – egyrészt az 1973–1974-es BEK-kiírás Celtic ellen megnyert elődöntője, másrészt az 1985-ös Király-kupa Athletic Bilbao ellen sikerrel megvívott döntője miatt.

A HAZAI DRESSZ


A NÉGY ÚJ MEZ



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik