Atlético: Luis Aragonésre emlékezve győznének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 14:32
A spanyol futballban – azon belül is különösen az Atlético Madridnál – most minden a tegnap elhunyt Luis Aragonés körül forog. Mindez jól, de akár rosszul is elsülhet a Real Sociedad elleni bajnokin, kedvező esetben akár a tabella élére is léphetnének Diego Costáék.

 

Aragonés játékosként egy évtizeden át volt az Atlético szolgálatában, és gyártotta a gólokat, később edzőként négy perióduson keresztül irányította a fővárosiakat. A szakember legnagyobb sikerét a spanyol válogatott élén érte el, amelyet 2008-ban az Eb-győzelemmel ráterelt a győztes útra. Azóta Vicente del Bosque-val nyert vb-t és még egy Eb-t a kisebb változtatásokon áteső, kivételes generáció. Aragonés 2008-ig is, de azóta különös tiszteletnek örvendett hazájában.

Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője elárulta: mindig is nagy tisztelettel viseltetett Aragonés iránt, akit annak idején, 2011 decemberében elsőként hívott fel a hírrel, hogy felvetődött a neve a madridi kispaddal kapcsolatban. Aragonés a válogatott szövetségi kapitányaként nemcsak megmutatta a helyes utat, hanem azon nagy elszántsággal és akaraterővel végig is tudott menni, akár nehéz döntések és ütközések árán. A dél-amerikai tréner sok nézőt vár a Vicente Calderónba, mert Aragonés igazán megérdemli, hogy így emlékezzenek rá, így búcsúzzanak tőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik