Barcelona: A bajnokság legjobb csapata vagyunk - Vilanova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 13:52
Tito Vilanova, a spanyol bajnoki címét a múlt hétvégén bebiztosító Barcelona vezetőedzője az Atlético Madrid ellen 2–1-re megnyert bajnokit követően elmondta, nem férhet hozzá kétség, hogy jelenleg a katalánok büszkélkedhetnek a legerősebb csapattal a Primera Divisiónban.

„Mi vagyunk a bajnokság legjobb csapata, ez kétségtelen. Tudtuk, hogy a bajnokság elején a lehető legtöbb pontot kell megszereznünk, mert a nagycsapatok általában sok pontot hullajtanak el az első fordulókban. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy megnyertük a bajnokságot, mentálisan akkor is erősnek kellett lennünk, hogy távol tartsuk magunktól a Real Madridot, amely kivételes teljesítményt nyújtott a szezon második felében” – értékelte az idényt Vilanova.

„A legnehezebb dolog a sportban a győzelem, főleg, ha már mindent megnyertünk” – folytatta a Barcelona vezetőedzője, aki külön kiemelte Carles Puyolt, Andrés Iniestát és Xavit. A három spanyol válogatott játékos a Barcelona történetének 22 bajnoki címéből hatnak is tevékeny részese volt.

A 44 esztendős szakember elmondta, bízik benne, hogy együttese száz ponttal zárja a bajnokságot. Ehhez az kell, hogy a katalánok mindhárom hátralévő meccsüket (otthon a Valladolid, idegenben az Espanyol, otthon a Málaga ellen) megnyerjék.

„Ha van esélyünk elérni a 100 pontot, akkor meg fogjuk próbálni” – zárta mondandóját Vilanova.

A Barcelona keretében egyébként nyolc olyan játékos található, akik az első bajnoki címüket jegyezhetik a katalán csapat játékosaként. Jordi Alba és Alex Song első szezonjában aranyérmet ünnepelhet, míg Cesc Fabregas és Alexis Sánchez már a második idényét töltötte a Barcánál, ám az előző szezonban a Real Madrid győzelmével zárult a bajnokság. Négy saját nevelésű játékos, Marc Bartra, Jonathan Dos Santos, Martín Montoya és Cristian Tello szintén először lett bajnok nevelőegyesületével, míg Tito Vilanova a Barcelona történetének hatodik edzője, aki az első évében bajnokcsapatot faragott együtteséből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik