Női röplabda: ötszettes csata után továbbra is veretlen az éllovas

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 19:47
Két női röplabda Extraliga-mérkőzést játszottak le pénteken. A forduló rangadóját a továbbra is veretlenül éllovas Swietelsky-Békéscsaba nyerte, de nagy csatában, csak öt szett után a Szent Benedek otthonában. A másik találkozón az 1. MCM-Diamant Kaposvár három szoros játszmában győzte le az UTE-t.

A csabaiak kezdték jobban az első játszmát, de a szett közepén Kiss Gréta és Sztijepics pontjaival 10:7-re sikerült fordítaniuk a hazaiaknak. Ezután viszont Drpa percei következtek, így rövidesen újra a vendégek vezettek, s egészen a végjátékig ők is voltak előnyben, ám aztán 23:23-nál egyenlő volt az állás. Az utolsó két pont viszont a BRSE-é lett egy rontott nyitásnak és Drpának köszönhetően (23:25).(23:25).

A második szettet viszont 8:1-gyel kezdte a Szent Benedek, sőt, a közepén 9 ponttal is vezettek a hazaiak. Ugyan később valamelyest csökkent a különbség, de 24:18-nál így is hat szettlabdájuk volt a füredieknek, a másodikat pedig Sztijepics használta ki egy remek ejtéssel (25:19).

A harmadik szettre viszont összeszedte magát a vendégcsapat és gyakorlatilag végig vezetett. Ugyan a hazaiaknak sikerült egy pontra is visszazárkózniuk, a végén így is négy játszmalabdájuk volt a csabaiaknak, s már az elsőt sikerült is kihasználniuk (20:25).

A negyedik játékrészben azonban megint a Szent Benedeken volt a sor, és ők jöttek is. A játszma közepén hét pont is volt már az előnyük, a végjátékhoz érve viszont 20:15-ről sorozatban hét pontot szerezve fordítottak a vendégek. Azután viszont újra három hazai pont következett, majd 24:23-nál a 2:2-ért nyitottak. Kornyijenko egyenlített, ám aztán Kiss blokkolt, utána pedig Jimerson a szettet is lezárta és jöhetett az ötödik felvonás(26:24).

Ekkor azonban ismét csabai percek következtek, 4:0-val kezdték ezt a játszmát és 8:2-nél cseréltek térfelet a csapatok. 11:3 után indult be a hazaiak szekere, fel is jöttek 13:11-re, de ez már késő volt, mert így is három meccslabdához jutott a vendéggárda és a másodikat természetesen megint Drpa oldotta meg, eldöntve ezzel végleg a meccset (12:15).

RÖPLABDA, NŐI EXTRALIGA, 12. FORDULÓ
Szent Benedek RA–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (–23, 19, –20, 24, –12)
Balatonfüred, 213
néző. V: Bátkai-Katona, Szarka.
SZBRA: Bleicher, Szavovics 15, Koprivica 13, Sztijepics 16, Kiss G. 20, Jimerson 5. Csere: Fáth (liberó), Vacsi 8, Iosia 4, Szerényi 1, Lekics 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 3, Karhu 8, Pekárik 12, Drpa 21, Kliszura 7, Zólyomi 2. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári 1, Bodnár, Glemboczki 5, Bagyinka 1, Strunjak 9. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Vérbeli rangadót játszottunk, ahol az utolsó pillanatig kérdés volt, ki nyeri a mérkőzést. Izgalmas és színvonalas meccset láthatott a balatonfüredi közönség, és ezt a biztatásukkal hálálták meg. Mindkét csapat minden pontért megküzdött, hatalmas harc folyt a pályán. A röplabda már csak ilyen, nem lehet tudni, hogy az utolsó labdák kinek pattannak jobban. Megyünk tovább, sok feladat vár még ránk.
Tóth Gábor: – Nehéz meccsen vagyunk túl, a Füred hozta azt a stabil játékot, amire számítottunk. Taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, így csak nagy küzdelemben és nehézségek árán sikerült győzni.

 

1. MCM-Diamant Kaposvár–Újpesti TE 3:0 (20, 22, 21)
Kaposvár Aréna, 210 néző. V: Árpás, Tillmann.
KAPOSVÁR:
Grbac 8, Matics 14, Wirth 6, Bashnakova 8, Szedmák 12, Lemmens 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE:
Kraszteva 13, Del Rio, Manninger 7, Koleva 17, Gyimes 6, Ovecková 3. Cserék: Karabaseva, Dömsödi (liberók), Ambrosio 1, Petőváry. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Nagy boldog vagyok, hogy szettveszteség nélkül sikerült győznünk. Sikerült jól teljesítenünk fogadásból és jó volt a csapat ütő-feladó kapcsolata. A következő feladatunkra koncentrálunk, hiszen a BRSE ellen játszunk idegenben.
Horváth András: – Húsz fölött vétettünk két-három hibát, ami megbosszulta magát a játszmákban a mérkőzés folyamán. Én azt gondolom, hogy közelebb vagyunk ehhez a Kaposvárhoz, mint amit az eredmény tükröz.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik