MTI, R. P. 2021.07.16 17:08 Frissítve: 2021.07.16 17:39

Női röplabda: francia vezetőedző Kaposváron

A szerb Szasa Nedeljkovics a márciusi szerződéshosszabbítása ellenére távozott az 1. MCM-Diamant Kaposvár élvonalbeli női röplabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, utódja a francia Vincent Lacombe lett.

 

Vincent Lacombe az új edző

 

Nedeljkovics megállapodása idén nyáron járt volna le, és bár március közepén három évvel meghosszabbították, a somogyi klub honlapjának pénteki beszámolója szerint most mégis felbontották.

„Sok minden történt április közepe óta a kaposvári röplabdasportban, de júliusig kellett várni arra, hogy kialakuljanak az erőviszonyok, láthatóvá váljanak a jövő évi költségvetés biztosnak tűnő számai, és mindezek ismeretében érdemben lehessen tárgyalni a folytatásról” – áll indoklásként a közleményben.

A városban megváltozott a kiemelt sportegyesületek finanszírozási rendszere, és a női röplabdaklubnak ennek is meg kell felelnie, ha szeretne hozzájutni a megszavazott önkormányzati támogatás egészéhez a következő szezonban. Az eredményességen kívül lényeges szempont lesz az erős marketing, a város mint főtámogató kiemelt megjelenítése, a nézőszám alakulása és a saját nevelésű fiatalok szerepeltetése is.

Vincent Lacombe a legutóbbi évadban a bajnok és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza másodedzőjeként dolgozott, majd májusban Kaposvárra költözött a családjával, és az eredeti tervek szerint az utánpótlásban vállalt volna munkát.

A somogyiak már korábban bejelentették öt játékos, Király-Tálas Zsuzsanna, Bodovics Hanna, Szűcs Kinga, Sara Klisura és Adela Helics távozását, s a közelmúltban kiderült, hogy a fiatal feladó, Kalmár Viktória is új együttest talált magának.

Tatjana Matics, Tóth Jázmin, Kump Alíz, Szedmák Réka, Szpin Renáta és Hegyi Bianka továbbra is Kaposváron szerepel majd. A 13 fős keret hét tagja is húsz év alatti játékos.

A női Extraliga küzdelmei október közepén kezdődnek, a Challenge-kupában pedig november második felében kell pályára lépnie a csapatnak.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.