MTI
M. B.
2023.05.26 14:11 Frissítve: 2023.05.26 14:42

Női röpi: elértem oda, amiről gyerekként álmodtam – Szakmáry

Szakmáry Grétának gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a következő idényben a BL-győztes Novarában röplabdázhat.

Szakmáry Gréta itt még a Cuneo színeiben (Fotó: Getty Images)

A 31 éves ütőjátékos a magyar szövetség oldalán arról beszélt, elképesztően örül annak, hogy a következő szezonban egy igazi sztárcsapatban szerepelhet.
   
„Szerintem mindenkinek vannak álmai, pláne gyerekként, kamaszként, s annak idején – még gimnazistaként – bizony én is megfogalmaztam magamban, hogy de jó lenne majd egyszer külföldön egy igazi sztárcsapatban röplabdázni. Igazából az tölt el a legnagyobb boldogsággal, hogy a Novara szeretett volna mindenképp leigazolni, ők jelentkeztek be értem és végig azt éreztem rajtuk, fontos nekik, hogy a következő szezonban náluk játsszak” – nyilatkozta Szakmáry.
   
Kiemelte, nagyon komoly harc lesz majd a csapatba kerülésért, mivel minden poszton világklasszisok játszanak ott.
   
„Júniusban már el is töltök Novarában pár napot, mert egészségi felmérés vár rám. A karrierem, ahogy már korábban is említettem, a végéhez közeledik, ezért is hatalmas öröm számomra, s egyben pályafutásom csúcspontja, hogy egy ilyen csapatban még megmutathatom, hogy mire vagyok képes” – nyilatkozta a 126-szoros válogatott Szakmáry Gréta, aki áprilisban jelezte, hogy nem lép pályára többet a nemzeti csapatban.
   
A 2019-ben BL-győztes Novara az olasz bajnokságban negyedik lett, míg és Bajnokok Ligája idei kiírásában elődöntőt játszott.
   
Szakmáry pályafutása Nyíregyházán kezdődött, utána sorrendben Gödöllőn, Békéscsabán, a német Schwerinben és a török Aydinban szerepelt, majd Olaszországba, a Cuneóhoz szerződött, ott játszott legutóbb. A magyar válogatottban 2012-ben mutatkozott be, és ott volt az elmúlt négy Európa-bajnokságon, 2015-ben megnyerte az Európa-ligát, továbbá a tavalyi selejtezőkön főszerepet vállalt a nemzeti csapat újabb Eb-kvalifikációjában is.
   
A Novarában eddig két magyar röplabdázó szerepelt, a 2006/2007-es idényben Filipovics Anita, 2010 és 2012 között pedig Horváth Dóra.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.