MTI/V. J. 2021.02.24 18:49 Frissítve: 2021.02.24 19:32

Női röpi Challenge-kupa: a Kaposvár simán kikapott Romániában

A Kaposvár sima, 3:0-s vereséget szenvedett Marosvásárhelyen az Alba Blaj vendégeként a női röplabda Challenge-kupa elődöntőjének első, szerdai összecsapásán.

Simán kikapott Romániában a Kaposvár (Fotó: 1mcmvolley.hu)

 

A kaposváriak már hétfőn elindultak a mérkőzés helyszínére, hogy aznap este Gyulán megszállva kedden már a balázsfalvaiak átmeneti otthonául szolgáló marosvásárhelyi városi sportcsarnokban vezényeljen edzést tanítványainak Szasa Nedeljkovics vezetőedző.

Az Alba Blaj hétvégén megnyerte a Román Kupát, így jó szájízzel készülhetett a harmadik számú nemzetközi kupasorozat elődöntőjére.

Az első fordulóban erőnyerő somogyi gárda hazai pályán a cseh TJ Ostrava, majd a szlovák VP UKF Nitra 3:0-s legyőzésével, a román együttes – Nagyszebenben – a spanyol La Laguna, majd a cseh Prostejov felett aratott 3:0-s diadallal jutott négy közé.

A szerdai összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő, és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10:5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15:15), majd Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta szettelőnyét.

A harmadik játszmában ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A hazaiaknál a magyar válogatott Bleicher Réka nem lépett pályára.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Kaposváron, a továbbjutó a THY Istanbul és a Sistem9 Yesilyurt Istanbul párharcának győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

RÖPLABDA
NŐI CHALLENGE-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CSM Volei Alba Blaj (román)–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (13, 18, 16)

Marosvásárhely. V: Georgiev (bolgár), Taran (moldáv).
ALBA BLAJ: Cselics 10, Alekszics 10, Baciu 16, Milenkovics 8, Malkova 10, Antonijevics 4. Csere: Popovics (liberó), Scott 1, Rus, Kocsics 2. Vezetőedző: Darko Zakocs.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 5, Kump 1, Helics 9, Kliszura 5, Kharchenko 8. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szűcs K. 4, Szedmák 1, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Voltak biztató periódusai a találkozónak, de igazából nem találtunk rá a saját játékunkra. Tisztában vagyunk a balázsfalvai együttes erejével, és biztos vagyok abban, hogy a visszavágón jobb teljesítményt nyújtunk majd. Hosszú utazás vár ránk hazafelé, utána pedig máris adott a következő feladat: a magyar bajnoki negyeddöntő második mérkőzésre szeretném a lehető legjobban felkészíteni a társaságot az MTK ellen.

 

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.