Női röpi Challenge-kupa: a Kaposvár simán kikapott Romániában

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 18:49
null
Simán kikapott Romániában a Kaposvár (Fotó: 1mcmvolley.hu)
A Kaposvár sima, 3:0-s vereséget szenvedett Marosvásárhelyen az Alba Blaj vendégeként a női röplabda Challenge-kupa elődöntőjének első, szerdai összecsapásán.

 

A kaposváriak már hétfőn elindultak a mérkőzés helyszínére, hogy aznap este Gyulán megszállva kedden már a balázsfalvaiak átmeneti otthonául szolgáló marosvásárhelyi városi sportcsarnokban vezényeljen edzést tanítványainak Szasa Nedeljkovics vezetőedző.

Az Alba Blaj hétvégén megnyerte a Román Kupát, így jó szájízzel készülhetett a harmadik számú nemzetközi kupasorozat elődöntőjére.

Az első fordulóban erőnyerő somogyi gárda hazai pályán a cseh TJ Ostrava, majd a szlovák VP UKF Nitra 3:0-s legyőzésével, a román együttes – Nagyszebenben – a spanyol La Laguna, majd a cseh Prostejov felett aratott 3:0-s diadallal jutott négy közé.

A szerdai összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő, és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10:5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15:15), majd Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta szettelőnyét.

A harmadik játszmában ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A hazaiaknál a magyar válogatott Bleicher Réka nem lépett pályára.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Kaposváron, a továbbjutó a THY Istanbul és a Sistem9 Yesilyurt Istanbul párharcának győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

RÖPLABDA
NŐI CHALLENGE-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CSM Volei Alba Blaj (román)–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (13, 18, 16)

Marosvásárhely. V: Georgiev (bolgár), Taran (moldáv).
ALBA BLAJ: Cselics 10, Alekszics 10, Baciu 16, Milenkovics 8, Malkova 10, Antonijevics 4. Csere: Popovics (liberó), Scott 1, Rus, Kocsics 2. Vezetőedző: Darko Zakocs.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 5, Kump 1, Helics 9, Kliszura 5, Kharchenko 8. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szűcs K. 4, Szedmák 1, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Voltak biztató periódusai a találkozónak, de igazából nem találtunk rá a saját játékunkra. Tisztában vagyunk a balázsfalvai együttes erejével, és biztos vagyok abban, hogy a visszavágón jobb teljesítményt nyújtunk majd. Hosszú utazás vár ránk hazafelé, utána pedig máris adott a következő feladat: a magyar bajnoki negyeddöntő második mérkőzésre szeretném a lehető legjobban felkészíteni a társaságot az MTK ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik