Férfi röplabda: mindkét meccsét idegenben játssza a Pénzügyőr

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 12:40
A Pénzügyőr SE férfi röplabdacsapata Ukrajnában játssza mindkét mérkőzését a Challenge-kupa főtáblájának első körében az ukrán Epicentr-Podoljani Horodok ellen.

Jókay Zoltán vezetőedző pénteken az MTI kérdésére elárulta, hogy szinte mindenben megegyeztek ellenfelükkel, és a CEV is áldását adta a változtatásra. Jókay Zoltán vezetőedző pénteken az MTI kérdésére elárulta, hogy szinte mindenben megegyeztek ellenfelükkel, és a CEV is áldását adta a változtatásra.

„Rendkívül erős csapatról beszélünk, amely névadó szponzorának köszönhetően hihetetlen anyagi háttérrel rendelkezik, és az ukrán válogatott magja mellett lengyel világbajnok is játszik nála” – fogalmazott a tréner.

Jókay hozzátette, ennek is köszönhető, hogy a riválisnak nem jelent különösebb gondot a két találkozó megrendezése, sőt azt is vállalták, hogy minden más költséget állnak, a PSE-nek „csak” a kiutazást kell fedeznie.

„A hazai mérkőzésrendezés nem olcsó, ráadásul a magyar szövetség által ígért, nemzetközi kupainduló csapatoknak szóló támogatást sem kapjuk meg végül, amire nagyon számítottunk. Ez is az oka, hogy inkább úgy döntöttünk, játsszuk le mindkét mérkőzést idegenben” – mondta Jókay Zoltán.

A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr jövő vasárnap még Magyar Kupa-mérkőzést vív az NB I-es Dággal, a tervek szerint másnap repül Ukrajnába. A mérkőzéseket december 7-én és 8-án játsszák. A továbbjutó a Challenge-kupa nyolcaddöntőjében folytathatja.

A sorozat másik magyar csapata, a Kazincbarcika a selejtezőben búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik