Férfi röpi Extraliga: nyert, közel a bronzhoz a Kazincbarcika

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 22:31
null
A Kazincbarcika (szemben) már 2:0-ra vezet (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor – a kép az első mérkőzésen készült)
A Kazincbarcika öt szettben múlta felül vendégként a MAFC-ot a férfi röplabda Extraliga bronzcsatájának hétfő este megrendezett második mérkőzésén, és így összesítésben 2:0-ra vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A vendégek az első két szettet magabiztosan nyerték. A házigazda összekapta magát, egyenlített, azonban a győzelemről döntő játszmát már nem bírta erővel, így a Kazincbarcika a párharc második találkozóját is megnyerte.

A harmadik összecsapást csütörtök este rendezik Kazincbarcikán.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, a 3. helyért, 2. mérkőzés
MAFC-BME–GreenPlan-Kazincbarcika 2:3 (–18, –15, 18, 23, –11)
Budapest, Folyondár utca, 120 néző. V: Szabó P., Tillmann.
MAFC: Eke 9, Gálvez 1, Godoy 17, Lescay 21, Csoma 10, Krupánszki 10. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence 1, Benkő, Szabó Barna 1, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter. Edzői értékelés
VRCK:
Csizmadia 2, Ciupa 15, Juhász 4, Szabó D. 22, Blázsovics 27, Moraes 7. Csere: Dudás (liberó), Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Nagy hullámvasút volt ez a mai mérkőzés. A 3. szettben magára talált a csapat, azzal a lendülettel kellett volna kezdeni a meccset. Az 5. szettben sok rossz taktikai választásunk, ami részben az én hibám is.
Toronyai Miklós: – A harmadik szettben elfáradtunk egy kicsit, támadásépítésben és a befejezésekkel hadilábon álltunk. A negyedik második felétől azonban ismét összeállt a játékunk, visszajöttünk mi is a meccsbe, és bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk szorult helyzetből nyerni.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0 a Kazincbarcika javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik