Latvala ott folytatta, ahol abbahagyta, és ezúttal Loeb előtt vezet

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.03.01. 10:39
Drámaian kezdődött az 5. Mexikó-rali: az élmezőnyből többeknek is komoly technikai problémái adódtak. Daniel Sordo (Citroën C4 WRC) már az első szakaszon kiesett, ugyanis eltört az autója felfüggesztése. Toni Gardemeister és Per-Gunnar Andersson (mindkettő Suzuki SX4 WRC) ugyanolyan motorhiba miatt kényszerültek feladni a futamot; míg Gigi Galli (Ford Focus WRC) autójának a bukókerete sérült, ezért nem folytathatja. A versenyt nagy meglepetésre a WRC legfiatalabb győztese, Jari-Matti Latvala (Ford Focus WRC) vezeti, Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) előtt.

Jari-Matti Latvala maga is azt mondta, meglepődött, hogy egy nap után ő a leggyorsabb Mexikóban. A finn pilóta, mint mondta, minden nagyon jól működik, ő pedig megpróbál gyorsan menni, de nem kockáztatni.

A remekül teljesítő Latvalát a címvédő és a korábbi kétszeres győztes Sébastien Loeb követi. A négyszeres világbajnok azt nyilatkozta, hogy egész nap nagyon próbálkozott ebben a nehéz csatában, de Jari (Latvala) gyorsabb volt nála.

A harmadik és negyedik helyen a két Subaru-versenyző áll. Atkinson végig jól autózott, és ráadásul problémamentesen is. Ugyanez nem mondható el a bemelegítő edzésen győztes Petter Solbergről, akinek az első szakaszon nem fogtak a fékjei, ezért körülbelül egy percet veszített. Ennek fényében a csapatnál elégedettek a pillanatnyi helyezésekkel.

A világbajnokságban vezető Mikko Hirvonen az ötödik, hátránya azonban több mint egy perc fiatal csapattársához képest.

Ez az eredmény szinte dühítette a Ford idősebbik pilótáját, aki mint mondta, nem jó érzés, ha a fiatalabb csapattársa így megelőzi, és bosszús, mert nem gondolta, hogy ilyen óriási különbség lesz kettejük között.

Az élmezőnyből az első napon négyen is kiestek. Daniel Sordo C4 WRC-jének a felfüggesztése tört el, míg Gigi Galli miközben lecsúszott az útról, megsérült a Focus WRC bukókerete, így még a SupeRally szabályai alatt sem folytathatja a versenyt.

Rövidre sikerült Toni Gardemeister 100. világbajnoki futama, ugyanis a Monte-Carlóban és Svédországban is jelentkezett motorhiba miatt a Suzuki mindkét versenyzője már a nap elején kiesett.

A 2008-as Mexikó-rali holnap további nyolc szakasszal folytatódik. Első helye miatt szombaton már Latvala takarít, ezért kicsivel nehezebb dolga lesz.

5. MEXIKÓ-RALI: A VILÁGBAJNOKSÁG HARMADIK FUTAMA

ÁLLÁS EGY NAP UTÁN (8 SZAKASZ, 135,74 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:
1. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus WRC) 1:23:38,6 óra
2. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) + 9,6 másodperc
3. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 22,4 másodperc
4. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 1:01,9 perc
5. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 1:10,6 perc
6. Henning Solberg (norvég, Ford Focus WRC) + 2:43,6 perc
7. Matthew Wilson (brit, Ford Focus WRC) + 2:52,9 perc
8. Federico Villagra (argentin, Ford Focus WRC) + 5:30,0 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik