A szombaton még éllovas Turi Tamás kiesett, így Benik Balázs győzött

Vágólapra másolva!
2007.09.16. 17:24
Az összetettben címvédő Benik Balázs nyerte a 40. Mecsek-ralit, az országos bajnokság hatodik futamát, így két versennyel a befejezés előtt 16 ponttal előzi meg a második helyen álló Turi Tamást. Utóbbi pilóta z élről várta az Allianz Hungária-rali utolsó napját, de a kilencedik szakaszon kiesett.
Túri kiesése után Benik biztosan nyert
Túri kiesése után Benik biztosan nyert
Túri kiesése után Benik biztosan nyert
Túri kiesése után Benik biztosan nyert


Turi Tamás és navigátora, Tóth Imre nem sérült meg a bukás során, de a Skoda Fabia WRC olyannyira megrongálódott, hogy nem tudta folytatni a száguldást. A verseny honlapja szerint az autó mentése hosszú időt vett igénybe, így a mezőny etapként teljesítette a szakaszt.

Így a záró nap előtt 1,7 mp-es hátrányban lévő Benik óriási esélyhez jutott, ezt ki is használták. A többiek hátránya ugyanis több mint két perc volt Vizin Lászlóval szemben, így a bajnoki címvédő óriási balszerencséje kellett volna a helycseréhez.

Ez nem történt meg a záró szakaszon, így Benikék nem csak a nagy múltú és roppant népszerű versengést nyerték meg, hanem összetettben is átvették a vezetést. Az eddigi hat futamból a címvédő négyet, míg Turi Tamás kettőt nyert meg.

A Mecsek-rali utolsó etapján egyébként Herczig Norbert nem csak a szakasz rangsorában, hanem összetettben is megelőzte Vizint, így megszerezte a második helyet.

MECSEK (ALLIANZ HUNGÁRIA) RALI, AZ OB HATODIK FUTAMA

1. Benik Balázs, Varga István (Ford Focus RS WRC) 1:14:44.6 ó
2. Herczig Norbert, Csökő Zoltán (Subaru Impreza WRC) 2:11.7 p hátrány
3. Vizin László, Zsíros Gábor (Subaru Impreza WRC) 2:16.7 p h.

AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Benik Balázs, Varga István (Ford Focus RS WRC) 120 pont
2. Turi Tamás, Tóth Imre (Skoda Fabia WRC) 104
3. Érdi Tibor, Lukács József (Toyota Corolla WRC/Skoda Octavia WRC) 66
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik